Haberler

DTP'li Türk: "Demokrasilerde Çareler Tükenmez, Çaresiz Kalmayız"

DTP'li Ahmet Türk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından DTP Hakkında Kapatılma Davası Açılmasını "Demokrasilerde Çare Bitmez. Elbetteki Bizim Siyasetimizde Çaresiz Kalma Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil. Siyaset Yapıyoruz, Bir İdeoloji ve İnanca Sahipiz. Bu İnancı Dile Getirecek Çare ve Çabaları Ortaya Koyacağız" Sözleriyle Değerlendirdi.

DTP Grup Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Ahmet Türk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DTP hakkında kapatılma davası açılmasını "Demokrasilerde çare bitmez. Elbetteki bizim siyasetimizde çaresiz kalma gibi bir durum söz konusu değil. Siyaset yapıyoruz, bir ideoloji ve inanca sahipiz. Bu inancı dile getirecek çare ve çabaları ortaya koyacağız" sözleriyle değerlendirdi.

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Türk, DTP hakkında kapatılma davası açılmasını değerlendirdi. 22 Temmuz'dan bu yana demokratik sivil yöntemlerle sorunların çözüme kavuşacağına inandıklarını her zaman dile getirdiklerini belirten Türk, açılan kapatma davasının Türkiye'nin demokrasi anlayışını ortaya koyduğunu söyledi.

Halen demokratik bir anayasanın ancak siyasi partilerin sağlıklı çalışmasıyla mümkün olabileceğine inandıklarını belirten Türk, 12 Eylül Anayasası'nın bile kabullenemeyeceği bir şekilde, bir siyasi partinin adeta baskı altına tutularak linç edilmek istendiğini savundu.

Türk, "iddianamede, AB ülkelerinin kapatılmaya karşı çıkmayacağı çünkü onların da bazı konularda DTP'den isteklerinin olduğunun" hatırlatılması üzerine, "AB sürecinde anti-demokratik uygulamaların çağdaş dünya tarafından benimsenmeyeceğine inanmıyorum. AB'nin bizden demokrasiye sahip çıkma, demokratik sürecinin başlatılması için talepleri var. Ama DTP'nin kapatılması ve dışlanması gibi bugüne kadar AB'den bir ses çıkmadı" dedi.

-ÇARESİZ KALMAYIZ

DTP'nin kapatılması durumunda sine-i millete dönme ya da yeni bir parti kurma gibi bir düşüncelerinin olup olmadığının sorulması üzerine de Türk şu yanıtı verdi:

"Açılmış bir dava var. Dava ile gelişmelerin hangi boyuta varacağını hep birlikte izleyeceğiz. Demokrasilerde çare bitmez. Elbetteki bizim siyasetimizde çaresiz kalma gibi bir durum söz konusu değil. Siyaset yapıyoruz, bir ideoloji ve inanca sahipiz. Bu inancı dile getirecek çare ve çabaları ortaya koyacağız."

Türk, MHP'nin bazı durumlarda dokunulmazlıkların kaldırılması şeklindeki teklifi ciddiye almadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Parlamento halkın parlamentosudur. Halkın iradesi ile seçilmiş olanların, kendi düşüncelerini oraya yansıtması için bir platform. Parlemento bir ideolojinin, bir siyasi mantığının parlamentosu değildir. Eğer böyle bir parlamento istiyorlarsa sadece kendi düşüncelerinin geçerli olmasını istiyorlarsa bu demokratik bir mantık değil. Bu mantık demokrasiyi içselleştirmelerin mantığıdır."

(ANKA)

(İG/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title