Haberler

DTP'li Tuncel: "Kara Harekatı Başarısız Olmuştur"

Kısa Bir Süre Önce Gittiği ABD'den Dönen DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, Kuzey Irak'a Yapılan Kara Harekatının Başarısız Olduğunu İddia Etti.

Kısa bir süre önce gittiği ABD'den dönen DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, Kuzey Irak'a yapılan kara harekatının başarısız olduğunu iddia etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Büyük Düğün Salonu'nda düzenlediği geceye katıldı. Sık sık bölücü başı ve terör örgütü PKK lehine sloganların atıldığı gecede bir konuşma yapan Tuncel, bir süre önce ABD'den geldiğini belirterek, "Bir kaç gün önce Amerika'dan geldim. Çok ilginçtir, Amerika'da 8 Mart kutlanmıyor. Buradan giden Türkiyeli gençler yeniden diriltmeye çalışıyor" diye konuştu. Sınır ötesi kara harekatının başarısız olduğunu ileri süren DTP'li Tuncel, "Zaten kara operasyonunun başarısız olacağı başından belliydi. Neden başarısız bir operasyona gidildi, tabi yetkililerin kendisi bilir. Ama bu operasyonun bu halka dönüşü çok pahalı olmuştur. Gerçek bilançolar kesinlikle açıklanmalıdır. Bu halktan gizlenmemelidir. Mesele; kaç gerilla öldü, kaç asker öldü meselesi değildir" ifadelerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da tepki gösteren Tuncel, "Bugün sayın Deniz Baykal diyor ki, 'Neden çıktılar, devam etmeliydi operasyonlar.' Baykal sen mi savaşıyorsun? Sen mi dağlardasın? Operasyon başarılı olsaydı ne olacaktı?" diye sordu.

(BK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title