Haberler

DTP'li Sakık'tan ABD'li Yetkililere: "DTP'yi Dışlamayın"

-DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Salı akşamı kendisiyle yemekte bir araya gelen ABD Büyükelçiliğinden iki yetkiliye, "DTP'ye linç operasyonunda ABD de yeralmamalı" dediğini söyledi.

ANKARA (ANKA ) – TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Salı akşamı kendisiyle yemekte bir araya gelen ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden iki yetkiliye, "Diyalog oluşturulacaksa, DTP dışlanmamalı. DTP'ye linç operasyonunda ABD de yeralmamalı" dediğini kaydetti.

Sakık, ANKA'ya yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'ın Salı sabahı bazı politikacılarla kahvaltıda bir araya geldiğinden habersiz olarak yemeğe gittiğini söyledi. Sakık, görüşmede, kahvaltıya DTP dışından politikacıların çağrılmasını eleştirdiğini bildirdi.

Sakık, görüşmeyle ilgili şöyle konuştu:

"Kendilerine DTP'yi dışlayan tavrın doğru olmadığını söyledim. Kapalı kapılar ardında konuşacak bir şeyimiz yok. Bizim dışımızdaki AKP'li, CHP'li, bölgede hiçbir etkisi olmayan şahsiyetlerle Büyükelçi düzeyinde bir görüşmeyi doğru bulmadığımı söyledim. Biz bu görüşmelere karşı değiliz ama yapılacaksa, ölçütlerini onlar değil, biz belirlemeliyiz. Diyalog oluşturulacaksa, DTP dışlanmamalı. DTP'ye linç operasyonunda ABD de yeralmamalı."

Sakık, yemeğin on gün önceden kararlaştırıldığını belirtti. Sakık, "Sabah böyle bir uygulama olduğunu bilseydim bu yemeğe katılmazdım" dedi. (ANKA)

(AYL/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title