Haberler

DTP'li Milletvekilleri Jandarma Komutanıyla Görüşemedi

Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural, DTP'li 5 Belediye Başkanının Gözaltına Alınmasıyla İlgili Bilgi Almak İçin Gelen DTP'li Milletvekilleriyle Görüşmedi.

Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural, DTP'li 5 belediye başkanının gözaltına alınmasıyla ilgili bilgi almak için gelen DTP'li milletvekilleriyle görüşmedi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Beldesi'nin DTP'li Belediye Başkanı Osman Keser'in tutuklanması nedeniyle kurulan çadırı ziyaret ederek, Silopi Belediye Başkanı Muhsin Konur, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Bağlar Belediye Başkanı Yurdasev Sökmenler, Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, Yakapınar Belediye Belediye Meclis Üyeleri İhsan Tepe ve Mehmet Elmas ile Yakapınar Belediyesi şoförü Nebi Şahin ve Silopi Belediye Başkanı Muhsin

Konur'un makam şoförü İrfan Konur Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından "gösteri yasasına muhalefet" ve "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle gözaltına alındı.

DTP'nin Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Nurettin Demirtaş ve Selma Irmak ile Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Batman'ın Beşiri İlçesi Belediye Başkanı Burhan Korhan, Batman'ın Gercüş İlçesi Belediye Başkanı Esat Öner, Batman'ın merkeze bağlı Balpınar Beldesi Belediye Başkanı Seyfettin Alkum Adana'ya geldi.

Adana Jandarma Bölge ve Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ile aynı kışlada olan İl Jandarma Komutanlığı'na, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın nizamiyesinden girip bilgi almak isteyen DTP'liler, nizamiyeye yaklaşık 150 metre uzaklıktaki arama noktasından içeri alınmadı. Nöbetçilerin haber vermesi üzerine gelen bir uzman çavuşun karşıladığı DTP'liler, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural ile görüşmek istediklerini bildirdi. "Komutanımız şu an toplantıda, meşgul. Biz müsait olduğunda sizi arayalım"

yanıtı alan DTP'liler, bir süre bekledikten sonra ayrıldı.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, 5 belediye başkanı ve meclis üyelerinin gözaltını alınmasını gerektirecek bir şey yaptıklarını düşünmediğini belirtip, "Dünden beri 2 milletvekili, Eşbaşkan vekilleri net bir cevap alamadık. Dün gece Adana'ya gelip, konuyla ilgilenen Cumhuriyet Savcısı, adliye ve jandarmaya sorduk, hiçbir bilgi alamadık. Konuya hala akıl sır erdirebilmiş değiliz" diye konuştu.

(MK-AB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title