Haberler

DTP'li Kaplan: Türkiye'nin Gündeminden Parti Kapatma Davalarının Artık Düşürülmesi Lazım

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açmasına tepki gösterdi. Türkiye'nin siyasi parti mezarlığına dönüştürüldüğünü belirten Kaplan, "yüzde 47 almış bir partinin kapatılması demokratik topluma müdahaledir. Türkiye'nin gündeminden parti kapatma davalarının artık düşürülmesi lazım" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKP hakkında açtığı kapatma davası, hakkında kapatma davası bulunan bir başka parti olan DTP tarafından tepkiyle karşılandı. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de AB süreciyle başlayan reformlardan sonra özellikle siyasi partilerle ilgili değişiklikler yapıldığını belirterek "ancak hukuk siyasallaştırılarak demokrasinin vazgeçilmezi siyasi partiler hakkında kapatma davaları açılıyor. Bu demokrasiye yapılmış müdahalelerdir, haksızdır, siyasi partiler sandıkla gelmeli, sandıkla gitmeli. Türkiye siyasi parti mezarlığına dönüşmüş durumda. Bu tür uygulamalara, haksız uygulamalar olarak bakıyoruz ve hukuksuzluk olarak görüyoruz. Yüzde 47 oranında oy almış bir partinin kapatılmak istenmesini demokratik topluma müdahale olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin gündeminde artık parti kapatma davalarının düşürülmesi lazım" diye konuştu. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title