Haberler

DTP'li Eski Belediye Başkanı'ndan Açıklamalar

Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkanı'yken görevden alınan Abdullah Demirbaş, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için 'Bilge insan' nitelendirmesinde bulundu.

DTP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen 3. 'Ekoloji ve Yerel Yönetimler' konferansında konuşan Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ı kast ederek, "Yeni bir insan yaratmaya çalışan bilge insandan ilham almıştık. Onun önemli görüş ve düşünceleri doğrultusunda gelişebilecek bedellerin hepsini göze almıştık. Demokrasi bedelsiz olamazdı. Hiç kimse ilham aldığımız yoldan bizi geri döndüremez" dedi.

Yerel seçimlerin startını veren DTP'nin (Demokratik Toplum Partisi) Diyarbakır'da düzenlediği 3. ''Ekoloji ve Yerel Yönetimler'' konferansı devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan konferansa, DTP Diyarbakır Milletvekilleri, DTP'li Belediye Başkanları, eski DEP Milletvekilleri, DTP İl Başkanları, 302 delege ile Parti Meclisi üyeleri katıldı. Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkanı'yken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Abdullah Demirbaş, konferansta yaptığı

konuşmada, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı kast ederek, şunları söyledi:

"Yeni bir insanı yaratmaya çalışan bilge insandan ilham almıştık ve onun önemli görüş ve düşünceleri doğrultusunda gelişebilecek bedellerin hepsini göze almıştık. Çünkü hiçbir demokrasi hiçbir güzellik bedelsiz olamazdı ve biz buraya özgürlükler adına ödenen bedeller uğruna geldik. Bu mevkileri yeni mevkilerle yeni karlarla taçlandırmak için gerekirse daha bedeller ödeyeceğiz. Ama herkes şunu bilsin, kendilerine demokrasi isteyenler halklarımıza diktatörlüğü reva görüyor. Evet seçim yapmaya korkuyorlar.

Bizim özgürlüklerimizi görmeye korkuyorlar. Çünkü onların demokrasisi sadece kendilerinedir. Hiç kimse ilham aldığımız yoldan bizi geri döndüremez".

DTP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen 3. ''Ekoloji ve Yerel Yönetimler" konferansının basına kapalı olarak 3 gün süreceği öğrenildi.

(AYŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title