Haberler

DTP'li Belediye Başkanları Serbest Bırakıldı

Adana'nın Yüreğir İlçesine Bağlı Yakapınar Beldesi Belediye Başkanı Osman Keser'in de Aralarında Bulunduğu 5 Kişinin Tutuklanması Üzerine Kurulan Çadırı Ziyaretleri Sırasında "Jandarmaya Mukavemet" Suçundan Gözaltına Alınan ve Adliyeye Sevkedilen, Aralarında DTP'li Belediye Başkanlarının da Bulunduğu 6 Kişi, Çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkemece Serbet Bırakıldılar.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Beldesi Belediye Başkanı Osman Keser'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklanması üzerine kurulan çadırı ziyaretleri sırasında "jandarmaya mukavemet" suçundan gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen, aralarında DTP'li belediye başkanlarının da bulunduğu 6 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbet bırakıldılar.

"Jandarmaya mukavemet" suçlamasıyla savcılığa sevkedilen Diyarbakır Bağlar Belde Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı Cihan Sincar, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere öğle saatlerinde serbest bırakılmış, Şırnak'ın Silopi İlçesi Belediye Başkanı Muhsin Konur, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Belediye Başkanı Emrullah Cin, Yakapınar Belediyesi Meclis Üyeleri İhsan Tepe ve Mehmet Şerif Elmas, belediyede görevli şoför İhsan Konur ve Nebi Şahin,

savcılık tarafından jandarmaya mukavemet suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilmişlerdi.

Akşam saatlerinde hakim karşısına çıkan DTP'li belediye başkanları ve diğer sanıklar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldılar. Adliye çıkışında yoğun bir kalabalıkla karşılanan DTP'liler, herhangi bir açıklama yapmadılar. Adliye çıkışında zafer işareti yapan DTP'lilerin ilerleyen günlerde düzenleyecekleri basın toplantısı ile kamuoyuna seslenecekleri belirtildi.

(ERN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title