Haberler

DTP'li Belediye Başkan Adayları Beraat Ettiler

DTP'nin Seyhan ve Yüreğir'in Belediye Başkan Adayları, Kürtçe Konuşma Yaptıkları İçin Haklarında Açılan Davada Beraat Ettiler.

Adana'da, DTP'nin yerel seçimlerde merkez ilçe Seyhan ve Yüreğir'in belediye başkan adayları, Kürtçe konuşma yaparak Seçim Yasası'na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında açılan davada beraat ettiler.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, haklarında ''298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ile 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu''na muhalefet ettikleri iddiasıyla 6 ay ve 1 yıl arasında hapis cezaları istenen tutuksuz sanıklar Mehmet Zeki Karataş hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Mustafa Avci ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Karataş, ifadesinde suçlamayı kabul etmedi ve yerel seçimlerde Yüreğir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu, seçmenlere de Kürtçe konuşma yaptığını söyledi.

Demokratik açılım olduğu dönemde Kürtçe konuşmasından dolayı dava açılmasının anlaşılamadığını belirten Karataş, ''Kürtçe için televizyon açılmış, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahi Kürtçe konuşmaktadır. Ben doğal olarak kendi etnik yapıma uygun şekilde konuştuğumu düşünüyorum ve ben bu ülkenin vatandaşıyım'' dedi.

İddia makamı da sanıkların seçim çalışmaları kapsamında haklarında kamu davası açılmışsa da toplanan kanıtlar ve tüm dosya içeriğine göre suç kastıyla hareket ettiklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerini istedi.

Mahkeme başkanı da sanıkların eylemde kastın varlığı sabit olmadığından beraate karar verdi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title