Haberler

DTP'li Ahmet Türk'ün Milletvekili Formuna Türkçe'yi 'Yabancı Dil' Olarak Yazdığı İddia Edildi

Eski Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, TBMM'de Kayıt Yaptırırken Doldurduğu Milletvekili Formuna Türkçe'yi 'Yabancı Dil' Olarak Yazdığı İddia Edildi. Muş Bağımsız Milletvekili Sırrı Sakık İse İddiaları Yalanladı.

Eski Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, TBMM'de kayıt yaptırırken doldurduğu milletvekili formuna Türkçe'yi 'yabancı dil' olarak yazdığı iddia edildi. Muş Bağımsız Milletvekili Sırrı Sakık ise iddiaları yalanladı.

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleriyle birlikte bugün TBMM'ye gelerek kaydını yaptıran DTP'nin eski lideri ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, kayıt işlemleri sırasında kendisine dağıtılan milletvekili formunda 'bildiği yabancı diller' bölümüne 'Türkçe' yazdığı ileri sürüldü. Form doldururken yanında bulunan görevlinin 'Yabancı diller bölümüne ne yazayım?' sorusuna, 'Türkçe' diye karşılık verdiği iddia edilen Türk'ün, görevlinin bir süre düşünmesi üzerine 'Niye yazmıyorsun, yazsana'

dediği ileri sürüldü. DTP'nin desteklediği Muş Bağımsız Milletvekili Sırrı Sakık ise, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

(DA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title