Haberler

DTP Kongresinden Notlar

DTP'nin 2. Olağanüstü Genel Kurulunda Türkiye'nin Özerk Bölgelere Ayrılmasını ve Her Bölgenin Kendi Renkleri ve Sembollerini Oluşturma Özgürlüğüne Kavuşmasını Öngören Siyasi Tutum Belgesi Oy Birliği ile Kabul Edildi. Söz Konusu Belgede Kürtçe Eğitimin Serbest Bırakılması, Korucuların Silahsızlandırılması ve Habur Sınır Kapısının Kapasitesinin Artırılarak Kürdistan Federe Yönetimi ile Ticari İ...

DTP'nin 2. Olağanüstü Genel Kurulunda Türkiye'nin özerk bölgelere ayrılmasını ve her bölgenin kendi renkleri ve sembollerini oluşturma özgürlüğüne kavuşmasını öngören siyasi tutum belgesi oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu belgede Kürtçe eğitimin serbest bırakılması, korucuların silahsızlandırılması ve Habur Sınır Kapısının kapasitesinin artırılarak Kürdistan federe yönetimi ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi fikri benimsendi. Kongrenin yapıldığı otelin önüne iki çocuğu ile gelen bir kadın, elindeki Türk Bayrağını kaldırarak, "Burası Türkiye" diye bağırdı.

DTP'nin Ankara Park Otel'de devam eden kongresinde yine görmeye alıştığımız görüntüler yaşandı. Türk Bayrağı'nın asıldığı ancak İstiklal Marşı'nın okunmadığı DTP Kongresinde terör örgütü militanlarına atıfta bulunularak "Özgürlük ve demokrasi savaşçıları" anonsu ile saygı duruşunda bulunuldu. Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı kongreye katılan herkesin üzerleri ve çantası didik didik arandı. Kongre salonunda Kürtçe gazetelerin yanı sıra bölücü terör örgütü elebaşı Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu gazeteler de satıldı. Kongrede söz alan bir DTP'li, Türkiye'nin Kürtlere, terör örgütü lideri Öcalan'a ve PKK'ya bakış açısını değiştirmesini teklif etti. DTP Kongresinde bir anlamda parti programı niteliği taşıyan 'Siyasi Tutum Belgesi' de okunarak delegelerin oylarına sunuldu. Söz konusu metinde Türkiye'nin özerk bölgelere ayrılması ve her bölgenin kendi renkleri ve sembolleri oluşturması önerisi yer alıyor. Söz konusu belgede ayrıca Türkiye'de herkesi Türk olarak tanımlayan vatandaşlık tanımı yerine 'Türkiyelilik' üst kimliği çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının esas alınması görüşü savunuluyor. Söz konusu metinde ayrıca Kürtçe eğitimin serbet sırakılması, doğu ve güneydoğuda görev yapan korucuların silahsızlandırılması ve Habur Sınır Kapısının kapasitesinin artırılarak Kürdistan Federe yönetimi ile Türkiye'nin ticari ilişkilerini artırması önerisi bulunuyor. Öte yandan Kongrenin devam ettiği sırada iki çocuğu ile birlikte kongrenin yapıldığı otelin önüne gelen bir kadın, elindeki Türk Bayrağını kaldırarak, "Burası Türkiye" diye slogan attı.

(YZE-DUY-MAY-ÖK-Y)

08.11.2007 18:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title