Haberler

DTP Kongresi'nden İzlenimleri: Öcalan ve Karayılan'ın Kardeşleri Kongrede

DTP'nin 2'nci Olağan Büyük Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda Devam Ederken, Kongreye Katılanlar Arasında İmralı'da Bulunan Abdullah Öcalan'ınkardeşi Fatma Öcalan ile Murat Karayılan'ın Kardeşi Hazal Karayılan da Yer Aldı.

DTP'nin 2"nci Büyük Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda devam ederken, kongreye katılanlar arasında İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ile Murat Karayılan'ın kardeşi Hazal Karayılan da yer aldı.

Kongreden notlar şöyle :

-DTP'nin 2'nci Büyük Olağan Kongresi sabah saat 10.00'da başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda partili ve delegeler kongre salonuna geldi. Genel başkan adayı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile eşbaşkan Emine Ayna ise kongre salonuna milletvekilleri ile birlikte giriş yaptı. Türk ve Emine Ayna delegeleri ve kongre salonunu dolduran partilileri birlikte selamladılar.

-Partinin önemli isimlerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise kongre salonuna Türk ve Emine Ayna'dan sonra geldi. Baydemir partililer ve delegelerden yoğun alkış aldı. Baydemir salonda Türk, Ayna ve DTP milletvekilleri ile tek tek tokalaştı.

-Kongreye, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ile Murat Karayılan'ın kardeşi Hazal Karayılan'ın katılması dikkat çekti. Kongreye bir süre önce trafik kazasında ölen Cihan Deniz'in anne ve babası da katıldı.

-AKP,CHP ve MHP'nin davetli olmadığı kongreye siyasi parti temsilcilerinden ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ile KESK Genel Başkanı Sami Evren de katıldı.

-Kongreye Avrupa'dan ise yoğun katılım oldu. Kongreye İngiliz İşçi Partisi'nden Richard Howitt, Alman Federal Parlamentosu'ndan Ulla Yelpke, Alman Sol Parti MYK üyesi Jurgen Klute, Yunanistan PASOK'tan Konstantinos Foutzopolus, İngiltere Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Philippa Sounders, Avrupa Parlamentosu'ndan Soren Sondergaard, Feleknaz Vca, Danimarka Sosyalist Halk Partisi MYK üyesi Serdar Benli katıldı.

-Barzani ve Talabani'nin davetli olduğu ancak katılmadığı kongreye KYB Ankara Temsilcisi Bahruz Galali mesaj gönderdi. Çok sayıda mesajın geldiği kongreye Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın da mesaj göndermesi dikkat çekti.

-Yoğun sıcak nedeniyle delegeler sık sık salon dışına çıkarken, Divan Başkanı Selahattin Demirtaş da kongre salonundan ayrılmamaları konusunda uyardı.

-Türk bayrağı ve DTP bayraklarının asılı olduğu kongre salonunda Abdullah Öcalan posteri ve PKK bayrağı açılması dikkat çekti. Kongre salonunda partililer sık sık "Sayın Öcalan", "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

-Partililer ve delegeler partinin eski eşbaşkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasını ve askere alınmasını yuhaladılar. Şemdinli'den gelen heyetin sık sık aranması nedeniyle kongre salonuna ulaşamaması da yine divan başkanlığı ve partililer tarafından kınandı.

-Kongre salonunun dışında ise "gençlik Apo'nun fedaisidir" "geliyor geliyor Apocular geliyor" diye sloganlar atıldı ve partililer halay çekti.

-Kongrede çok sayıda hırsızlık olayı yaşandı. Partililere ve delegelere sık sık dikkatli olmaları anonsu yapıldı. (ANKA)

(EKİP)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title