Haberler

"DTP ile Görüşeceğim"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt Açılımı Konusunda Terörist Başı Öcalan'ı Muhatap Almalarının Söz Konusu Olmayacağını ve Bu Konuda DTP ile Görüşeceğini Grup Toplantısında Anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt açılımı konusunda terörist başı Öcalan'ı muhatap almalarının söz konusu olmayacağını ve bu konuda DTP ile görüşeceğini grup toplantısında anlattı. Erdoğan, Kürt açılımı konusunda medyadan da büyük destek aldıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan parti genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısında Kürt açılımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Erdoğan, Kürt açılımı konusunda kamuoyundan ve medyadan anlamlı ve önemli destek aldıklarını belirterek, DTP ile önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştireceği bilgisini verdi.

-"TERÖRİST BAŞI MUHATABIMIZ OLAMAZ"-

Erdoğan, grup toplantısında Kürt açılımına ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı:

"Hükümetimizin Kürt açılımı politikası kamuoyunda ve medyada büyük destek gördü. Ancak bazı çevreler bizim terörist başını muhatap alıyormuş gibi görüntüler veriyor. Terörist başını muhatap almamız mümkün değil. Bizim muhatap alacağımız şu anda DTP'dir. Ben onlara randevu verecektim. Fakat o gün şehit haberleri geldi ve ben o an görüşmemi iptal ettim. Ama bu süreçte randevumu yenileyebilirim."

Erdoğan, Kürt açılımına ilişkin bazı milletvekillerine yönelik söylediği "söz ola baş kese" ifadelerine de açıklık getirdi. Erdoğan, "Bu sözlerim yanlış anlaşıldı. Bu tür açılımlar elbette konuşulacak. Ama bunu yaparken yanlış anlaşılmalara müsaade etmemek konusunda dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.

-"EMİN OLUN EN ÇOK OY ALANI SEÇTİM"-

Erdoğan, küskünlüklere ve kırgınlıklara meydan vermemek için Meclis Başkanı adayını belirlerken milletvekillerine dikkat ettiği noktaları şöyle açıkladı:

"Arkadaşlarım şu anda emin olun aranızda en fazla oy alan ismi başkan adayı olarak gösteriyorum. Sizin yazılı değerlendirmelerinizi ben tek tek inceledim. Sizin belirlediğiniz adayı bende aday gösteriyorum. Bu konuda kimseden kırgınlık beklemiyorum." (ANKA)

(BK/EÖ)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

title