Haberler

DTP İdil İlçe Kongresi Yapıldı

Şırnak'ın İdil İlçesinde DTP İlçe Kongresi Gerçekleştirdi. Tek Listeyle Gidilen Seçimde Sait Çatak, İlçe Başkanı Olarak Seçildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde DTP İlçe Kongresi gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Sait Çatak, ilçe başkanı olarak seçildi.

DTP (Demokratik Toplum Partisi) İdil İlçe Kongresi'ne DTP Şırnak Milletvekili Avukat Hasip Kaplan, Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, Şırnak İl Merkezi DTP yöneticileri, DTP Cizre ilçe teşkilatı yöneticileri, DTP Silopi ilçe teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda misafir katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan DTP Şırnak Milletvekili Avukat Hasip Kaplan, AK Parti'ye yüklendi. Milletvekili Kaplan, Başbakan ve kabine üyelerinin yerel seçimlerde Diyarbakır ve Tunceli Belediye Başkanlıklarını alacağı yönünde açıklamalarda bulunduklarını belirterek, "Biz de diyoruz ki, önümüzdeki yerel seçimlerde Sayın Başbakanın hayal edemeyeceği il ve ilçe belediyelerini alacağız. AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde aldığı emanet oyların daha fazlasını geri alarak yerel yönetim seçimlerinde

yüzde yüz başarı sağlayacağımızı iddia ediyorum" dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Avukat Hasip Kaplan, hükümetin son günlerde suni gündem yarattığını iddia ederek sınır ötesi operasyonlar, türban ve kadın haklarına da değindi. Meclis'te grubu bulunan diğer partilerin DTP kadar kadın haklarına yer vermediğini ileri süren Kaplan, "Meclis'te bulunan hiçbir partinin tüzüğünde kadın hakları hakkında iki paragraf yazı yoktur." dedi

Tek listeyle gidilen seçimde Sait Çatak 102 delegeden 60 delegenin oyunu alarak İlçe Başkanı seçildi.

(HBM-ZG-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title