Haberler

DTP 'Hodri Meyadanı' Sahiplendi

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'Savaştan' Sözetmesine Karşılık 'Barışçı' Olduğunu Belirtti.

-DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "savaştan" sözetmesine karşılık "barışçı" olduğunu belirterek,"Sözcükler üzerinde durmayalım. Bu bir meydan okuyuş olarak ifade edilmektedir. Neden yani bir sözcük üzerinden yola çıkıp bir takım polemiklere giriyoruz?" dedi.

ANKARA (ANKA) – Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e partisi DTP'den tam destek geldi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "savaştan" sözetmesine karşılık "barışçı" olduğunu belirterek, "Sözcükler üzerinde durmayalım. Bu bir meydan okuyuş olarak ifade edilmektedir. Yoksa Sevgili Osman Baydemir'in en çok barış savunucusudur. İnsan Hakları Derneği Başkan Yardımcılığını, Diyarbakır Şube Başkanlığını yapmış, barışı olmazsa olmaz gören bir arkadaşımız. Belediye başkanlığı döneminde de bu barışçıl tutumunu bugüne kadar sürdürmüştür. Neden yani bir sözcük üzerinden yola çıkıp bir takım polemiklere giriyoruz?" dedi.

- GAZETECİLERE ELEŞTİRİ-

Mecliste, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarıyla basın toplantısı düzenleyen Birdal'a gazetecilerin Baydemir'in açıklamalarıyla ilgili soru sormaları, basın toplantısında bulunan bazı DTP milletvekillerinin eleştirilerine yol açtı. DTP'liler, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının yeterince önemsenmediği gerekçesiyle gazetecilere tepki gösterdi.

Ancak buna rağmen Akın Birdal, Baydemir ile ilgili sorulara geniş karşılık verdi.

Birdal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Diyarbakır'ı istiyorum, İzmir'i istiyorum,Tunceli'yi istiyorum ve Çankaya'yı istiyorum" demesinin de çoğulcu demokratik rejim açısından şık olmadığını söyledi.

- "BAYDEMİR DESTEKLENMELİ"-

Birdal, Baydemir'in desteklenmesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti:

"O zaman Başbakan'ın kafasının arkasındaki bu sistemin adını bence başka değerlendirmek gerekir. Bu demokrasi çoğulcu sistem değildir. Bu nedenle Sayın Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elbetteki bazı kanalların kesilmesine tepkisini ortaya koymaktadır. Bence Osman Baydemir desteklenmelidir. Kapatılan bu kanalların açılması için çaba gösterilmelidir. Çünkü adalet ve barış insanların yoksulluktan ve korkudan kurtulmasına bağlıdır. Aç insanlarla nasıl barışı sağlayacaksınız?. Tam tersine Osman Baydemir, söyledikleriyle bu kanalların açılmasını, halkının beklentilerine bir karşılık verilmesini ve sosyal adaletin gerçekleşmesini istiyor. Toplumun öyle bir ruh hali var ki gerilimci çatışmacı bir hale geldik. O nedenle bunu barışçıl da yorumlayabiliriz."

-"KÜRT HALKI HİZMET BEKLİYOR"-

Akın Birdal, AKP Hükümetinin Diyarbakır başta olmak üzere bölge belediyelerine adil davranmadığını ve uluslararası bazı kuruluşlardan gelen kaynakların aktarılamadığını belirtti.

Birdal, " Yıllar sonra yerel yönetimlerde iktidarda olmuş ve genel iktidar olma hakkı hep ellerinden alınmış Kürt halkı, şimdi yerel yönetimlerdeki tüm hizmetleri onlardan bekliyorlar. İş, altyapı hizmetleri benzeri şeyler. Bunların hepsinin karşılanması da gerek Ankara'nın gerekse de uluslar arası yardımların ve dayanışmanın önünün açılması gerekiyor. Bu nedenle hizmetlere karşılık verilemeyişin bir tepkisidir" dedi.

- "BARIŞ DİLİ KULLANDIK"

Birdal, hükümet programı üzerindeki eleştirilerinde "çok barış dili kullanmaya özen gösterdiklerini" söyledi. Birdal, "Sayın Başbakan, herkes artık ezberini bozmalıdır. Biz sertleştirmek istemiyoruz, çünkü 23. dönemin (Meclis) Türkiye halkına verilmiş önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz,bu seçim sonuçlarıyla " dedi.

- "İŞKENCE VAR"-

Birdal, Başbakan'ın işkence olmadığı sözlerine son altı ay içinde Beşiktaş Emniyet Amirliğinde,24 kişinin ne zaman gözaltına alındığı ve nasıl işkenceye maruz kaldıklarının belgelerinin ellerinde bulunduğunu belirtti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title