Haberler

DTP Genel Başkanı Türk'ün Yeğeni Petrol Hırsızlığından Tutuklandı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Yeğeni Olduğu Bildirilen Lokman Türk, Petrol Boru Hattından Ham Petrol Çaldıkları İddiasıyla Yanındaki 5 Kişiyle Birlikte Tutuklandı.

Şereflikoçhisar yakınlarında Ceyhan- Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı'na vana takan şebekenin petrol çaldığını saptayan BOTAŞ ekipleri araştırma başlattı. Araştırma kapsamında, Jandarma ekipleri DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ablasının oğlu olduğu bildirilen Lokman Türk ile arkadaşları Nihat Alca, Ramazan Aktaş, Abdurrahman Yavuz, Hasan Yavuz ve Mesut Aktaş, Şereflikoçhisar- Ankara karayolunun 17. kilometresindeki Abim Petrol Tesisleri'nin arka bölgesinden geçen hattan petrol çalarken suçüstü yakalandı.

Sorgularından sonra bugün adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak Şereflikoçhisar Cezaevi'ne konuldu.

BOTAŞ Savunma Sekreterliği avukatlarından Vedat Aksakallı, Irak-Türkiye, Batman-Dörtyol ve Ceyhan-Kırıkkale ham petrol boru hatlarında bugüne kadar yaklaşık olarak 10 milyon doların üzerinde hırsızlık yapıldığını ifade etti. Aksakallı ANKA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Birkaç gün önce Ankara'da gerçekleşen olayda Jandarma'nın rutin devriyesi sırasında adı geçen kişiler yakalandı. Aralarında Lokman Türk'ün de olduğu bu kişiler tutuklandı. Sadece bir kişi reşit olmaması nedeniyle ailesine teslim edildi.

BOTAŞ olarak benzer hırsızlık vakaları ile bundan öncede birçok kez karşılaştık. Fakat teknik noksanlıklar nedeniyle hepsini tespit etmemiz maalesef mümkün değil. Bizim tespit olanağımız boru hattında meydana gelebilecek basınç düşüklükleri üzerine gerçekleşebiliyor. Burada, petrol boru hatlarına bir vana ile 200-300 metre boru döşenerek yapılan organize hırsızlık vakalarından söz ediyoruz. Ben, bu son gerçekleşen olaydan elde edilecek gelirin, yakalanmasalardı eğer, tabii ki terör örgütüne yardım olarak gittiği kanaatindeyim. Bana göre,eğer bu kişiler yakanlamasaydı, bu hırsızlıktan elde edilecek gelir silah ve malzeme olarak PKK'ya gidecekti.

Şu ana kadar Türkiye'nin bu vakalardan ne kadar zarar ettiğine dair benim elimde net bir rakam olmamakla birlikte yakın bir zamanda BOTAŞ genel müdürümüzden alacağımız onay sonrasında, şimdiye kadar gerçekleşen hırsızlık olaylarına ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız.

Bu tip hırsızlıkları yaptığı bilinen ve sayıları 15 ile 20 arasında olduğu bilgisine sahip olduğumuz gruplar var. Bunların sonuncusu da aralarında Lokman Türk'ün de olduğu Ankara Şereflikoçhisar'da vuku bulan olaydır. Benzer hırsızlıklar daha önce de Ankara'da meydana gelmiştir.

Türkiye'deki bu tür vakaların ilki 1987 yılında yaşanmıştır. Günümüzde de artarak devam etmesine rağmen son birkaç yıl içinde azaldığını söyleyebilirim. Son iki yıldır petrol boru hatlarından hırsızlık yaptığı gerekçesiyle hüküm giyen kişilerin aldıkları hapis cezası toplamda 1270 yıldır." (ANKA)

(TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title