Haberler

DTP Genel Başkanı Türk'ten "Tezkere" Yorumu: "Daha Fazla Kan ve Gözyaşı Getirecek"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, yarın Meclis'te görüşülecek olan Irak'ın kuzeyine operasyon yetkisinin süresinin uzatılmasının bir çözüm olmadığını ifade ederek, tezkerenin kabul edilmesinin daha fazla kan ve gözyaşı getireceğini savundu.

Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; Aktütün karakol baskınını değerlendirirken, "Çatışmada yitirdiğimiz onlarca gencecik evlatlarımız için, başta aileleri, anne ve babaları olmak üzere, bütün Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" dedi.

Terör sorununun, kanla-barutla-gözyaşıyla çözülmeyeceğini ifade eden Türk, şöyle dedi:

"Çatışmayı, operasyonu çözüm olarak gören mantığın, askeri zihniyetin, demokratik kamuoyu tarafından mahkûm edildiğine tanık oluyoruz. Hamasi nutukların devri çoktan geçti. Toplumumuz barış, demokrasi, adalet istiyor. Bu sorunun kanla barutla gözyaşıyla çözülmeyeceğini herkes görüyor".

Türk, haklarında açılan kapatma davasının başlarının üstünde adeta demoklesin kılıcı gibi sallandırıldığını savunarak, "Bizim, mevcut statükoya eklemlenmemiz bekleniyor. Barışçıl ve demokratik çözüm yollarını savunmamamız ve savaşa-operasyonlara destek vermemiz isteniyor. Alternatif bir yöntem önerdiğimiz için, yargısal, siyasal, ekonomik ve sosyal olarak bize karşı bir linç furyası aralıksız olarak devam ettiriliyor" diye konuştu.

-"25 YILDIR DTP YOKTU"-

DTP'nin "Kürt" sorunu için, durmadan çözüm yolları üzerinde yoğunlaştığını belirten Türk konuşmasına şöyle devam etti:

"25 yıldır bu Meclis'te DTP yoktu, ama 25 yıldır bu ülkede kan ve gözyaşı var, DTP bu Meclis'e "kan ve gözyaşına artık yeter" demeye geldi, bir yıldır durmadan bunun için çabalıyor, çalışıyoruz. Meclis'i çözüm adresi haline getirmek için bin bir fedakarlık yapıyor, birçok saldırıyı görmezden geliyoruz, sineye çekiyoruz. Sırf küçük de olsa bir tartışma ve diyalog zemini oluşsun diye çabalıyoruz. Terörle mücadele söylemleriyle, bu işin çözülemeyeceği aşikardır. Çok açık belirtmeliyim ki, 80 yıllık bir tarihin en çetrefilli sorununu terör söylemleriyle tanımlamanın meşruiyeti gün be gün ortadan kalkıyor."

-ALTINOVA OLAYLARI TEŞVİK EDİLDİ-

Balıkesir Altınova'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak Balıkesir Valisi ile MHP'yi suçlayan Türk, şu görüleri dile getirdi:

"Bu beldede, günlerce "Kürtler dışarı' diye slogan atan, evlerini, mallarını talan eden, faşizan bir linç ortamı oluşturan bir güruh var. Bizlere gelen bilgilere göre, Kürtler'e dönük korkunç bir tecrit ortamı devam ediyor. Balıkesir Valisi, Belde Belediye Başkanı, MHP'li bir milletvekili bu olayların gelişimini, bu raddeye gelmesini adeta teşvik ediyorlar"

Türk, Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi'nin süresini uzatma oturumu için de şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen yıldan günümüze kadar, yaşanan bu acı tabloyla ilgili devletin resmi verilerine dayanan bazı rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizlere açıklayacağım tablo, eğer bu çatışmalı süreç sona erdirilmezse Türkiye'nin nereye doğru gittiğinin habercisidir. Genelkurmay'ın resmi rakamlarına göre sadece 2008 yılı Ocak ayından bugüne kadar çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren asker sayısı 115, korucu sayısı 20 ve aynı çatışmalarda ölen militan sayısı 638 olarak açıklanıyor.

1 Ekim 2006 tarihinden 1 Ekim 2007'ye kadar bir yıllık süre zarfında gerçekleştirilen operasyon sayısı 483. Genelkurmay'ın rakamlarına göre; bu süre içerisinde öldürülen örgüt militanı sayısı 315. Yani bir taraf 'Ben ateşkes ilan ediyorum' diyor ve eylemsizlik, çatışmasızlık süreci içerisine girdiğini açıklıyor. Ama bunun karşılığı barış adımları değil operasyonlar oluyor. Oysa bu eylemsizlik süreci doğru değerlendirilebilseydi, geliştirilecek demokratik açılımlarla birlikte bir silahsızlanma dönemi de pekala başlayabilirdi."

Türk, 9 Ekim Perşembe Günü, Diyarbakır'da operasyon bölgelerine yapılacak kitlesel yürüyüşü desteklediklerini de açıkladı. (ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title