Haberler

DTP Diyarbakır İl Başkanından Başsağlığı Dileği

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Dün Akşam Düzenlenen ve Bir Polisin Şehit Olduğu Bombalı Saldırı Olayı ile Olarak Bütün Emniyet Teşkilatına Başsağlığı Dilediklerini Açıkladı.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, dün akşam düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu bombalı saldırı olayı ile olarak bütün emniyet teşkilatına başsağlığı dilediklerini açıkladı.

Aydoğdu, Bağlar Belediyesi önünde bir grup DTP'li ile Adana'da gözaltına alınan DTP'li Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'in karşılanması amacıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Aydoğdu, gözaltı olayı ile ilgili olarak bir hukuksuzluk yaşandığını savundu. Aydoğdu, şöyle konuştu:

''Yaşadığımız son günler gerçekten çok gergin günler. 24 saat içinde 3 acı olay yaşadık. Birisi dün gece Melikahmet Semti'nde bir bombanın patlaması sonucunda bir güvenlik görevlisinin yaşamını kaybetmesi ve 4 kişinin yaralanması. Bunların çoğu güvenlik görevlisi, biri sivil vatandaş. Biz Diyarbakır il örgütü olarak bütün emniyet teşkilatına baş sağlığı diliyoruz. Acılarını anlıyoruz. Ama herkesi metanetli, sağduyulu ve duyarlı olmaya da çağırıyoruz. Provokasyonlara her zaman hazır olmalıyız.

Ayrıca polis panzerinin olay yerine acele yetişme endişesiyle yaşanan bir kaza sonucu bir vatandaşımız yaşamını kaybetmiştir. Ailesine baş sağlığı diliyoruz.''

Olaysız sona eren törene, DTP Grup Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, DTP Diyarbakır Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve alt kademe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title