Haberler

Dtp'den Terör Örgütü PKK-kongragel'e Ateşkes Çağrısı

Demokratik Toplum Partisi (Dtp), Terör Örgütü PKK-kongragel'e Ateşkes Çağrısında Bulundu

Demokratik Toplum Partisi (DTP), terör örgütü PKK-KONGRAGEL`e ateşkes çağrısında bulundu

Ankara Balgat`daki genel merkez binasında ¨Kürt Sorununun Çözümü¨ konulu basın toplantısı düzenleyen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, son günlerde Güneydoğu`da yaşanan olaylarla ilgili konuştu.

Terör örgütü PKK`ya tek taraflı ateşkes çağrısında bulunan Türk, bu çağrının yanıtsız kalmayacağını umduğunu söyledi.

Bazı kesimlerin Türk-Kürt Çatışması oluşturmaya çalışarak provakasyonlarda bulunduğunu söyleyen Türk,¨Aydınları, demokraları, yazarları, siyasi parti, işçi ve işveren çevreleri dahil toplumun her kesimini ve her bireyini sorunun demokratik çözümde uzüreni düşeni yapmaya çağırıyoruz¨dedi.

PKK`nın şehit cenazelerinde gösterilen tepkileri kullanarak devletle, hükümetle, TSK ile vatandaşlar arasındaki ’vatanseverlik bağı’nı kopartmayı amaçladığı yönündeki haberlerin hatırlatması üzerine¨Bütün toplum olaraka acı duyuyoruz. Mantığımız acıların dinmesidir.Farklı mantık aramak doğru olmaz.Ülkemizin yararına olacak, insanlarımızın birlikte yaşama azmini güçlendirecek bir siyasal açılımın beklentisi içindeyiz.Bunun dışında yazılanları önemsemiyoruz.Söylediklerimiz açık.Türkiye bunu haketmemiştir.Türkiye birliğini, bütünlüğünü kendi yurttaşını kazanarak, diyalog kurarak sağlıyabilir. Bilinçli olarak öne çıkarılan bir yazı olarak değerlendiriyorum¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title