Haberler

DTP'den, "Örgüt Adına Suç İşleyen, Örgüt Üyeliğinden Yargılanmasın" Teklifi

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşleyen Kişilerin Sadece İşlediği Suçtan Dolayı Cezalandırılmasını Öngören Kanun Teklifi Verdi.

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişilerin sadece işlediği suçtan dolayı cezalandırılmasını öngören kanun teklifi verdi.

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinde Türk Ceza Kanunu'nun 220 ve 314'ncü maddesi ile Terörle Mücadele Kanunu'nun 7'nci maddesinde değişiklik öngörüldü. Teklifin gerekçesinde yargı organlarının söz konusu maddeleri yorumlama biçimiyle uygulamada haksızlıklara yol açtığı, örgüt lehine slogan atmanın bile örgüt üyesi olarak cezalandırıldığı belirtildi. Teklifin gerekçesinde "Son dönemlerde toplumun vicdanını yaralayan buna benzer çok sayıda yargı kararlarına tanık olunmaktadır. Yüzlerce çocuk hakkında gösterilere katıldıkları ve polise taş attıkları gerekçesiyle çeşitli mahkemelerde davalar açılmış ve tutuklanmışlardır. Polise taş attığı iddia edilen çocuklar için talep edilen cezalar, kasten adam öldürme suçunun karşılığı olan cezaya neredeyse eşit düşmektedir. Örgütün ideolojisi, siyaseti ve stratejisinden hiç haberdar olmayan bir yurttaş da gerçekte aynı konuda ihtiyaç duyarak kimi etkinliklere katılması durumunda örgütün istediği bir konuda ve onun çağrısına uyarak bir davranışta bulunduğu ileri sürülerek örgüt üyesi gibi cezalandırılmaktadır" denildi.

"ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEYEN SADECE İŞLEDİĞİ SUÇTAN YARGILANSIN"

Teklife göre, örgüt yöneticileri doğrudan verdikleri talimatlar neticesinde işlenen suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılacak. Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi ise sadece işlediği suçtan dolayı cezalandırılacak. Örgüt içindeki hiyerarşık yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin ise 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. (ANKA)

EG/NK

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title