Haberler

DTP'den Operasyonların Durdurulması İçin Çıplak Ayakla Eylem

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı ile Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği'nden (Kaü-öder) Yaklaşık 200 Kişi, Güvenlik Güçlerinin Teröristlere Karşı Operasyonlarının Durdurulmasını İsteyerek, Çıplak Ayakla Basın Açıklaması Yaptı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı ile Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği'nden (KAÜ-ÖDER) yaklaşık 200 kişi, güvenlik güçlerinin teröristlere karşı operasyonlarının durdurulmasını isteyerek, çıplak ayakla basın açıklaması yaptı. Hava sıcaklığının sıfırın aeltında 14 derece olduğu kentte, dikkat çekmek için ayakkabılarını çıkaran grup adına açıklama yapan DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem de hükümetin 'gençler' dediği teröristlerin cesetleri üzerinden siyaset yaptığını iddia etti.

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak ile Digor'un Dağpınar Belde Belediye Başkanı DTP'li Ayhan Erkmen'in de aralarında bulunduğu, parti yöneticileri ve KAÜ-ÖDER'e üye yaklaşık 200 kişilik grup parti binası önünde toplandıktan sonra sloganlar atarak Atatürk Caddesi üzerindeki Çıraklık Eğitim Merkezi önüne yürüdü. DTP Kars İl Başkanı Alınak, grupta bulunanlara seslenerek, ''Anne ve babaların evlat acısını hissedebilmek için çıplak ayakla basın açıklaması yapacağız'' dedi. Alınak'ın sözleri üzerine katılımcılar ayakkabılarını ve çoruplarını çıkararak basın açıklamasını çıplak ayakla dinledi. Açıklama sırasında yoldan araç geçmesine sinirlenen ve polislere çıkışan Alınak, ''Burada AKP, CHP ya da başka parti açıklama yapsa yolu trafiğe kapatırdınız ancak biz olunca yapmıyorsunuz'' dedi.

PKK'nın sözde ateşkesine karşılık, güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürmesini eleştiren Mahmut Alınak ''Tüm anne ve babaları sesleniyoruz, çocuklarınızın ölümüne seyirci kalmayın, bizimle el ele verin. Çünkü bu acıyı ve kanı ancak biz durdurabiliriz'' diye konuştu.

Basın açıklaması ardından grupta bulunanlar çorap ve ayakkabılarını giyerek kaldırımda yürüyüp Kürtçe sloganlar attı. Yürüyüşün izinsiz olduğunu belirten polislerin engellemek istemesi üzerine Mahmut Alınak tepki gösterdi. Pankartları iundirip slogan atmaktan vazgeçen grup, alkışlarla Kazımpaşa Caddesi'nden parti binasına yürüyerek, dağıldı.

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title