Haberler

DTP'den Gazi Olayları ile İlgili Araştırma Önergesi

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve Arkadaşları, 12 Mart 1995'te İstanbul'un Gazi Mahallesi'nde Yaşanan ve 22 Kişinin Ölümüne Yol Açan Gazi Olayları ile İlgili Araştırma Önergesi Verdi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve DTP milletvekilleri, 12 Mart 1995'te İstanbul'un Gazi Mahallesi'nde yaşanan ve 22 kişinin ölümüne yol açan Gazi Olayları ile ilgili araştırma önergesi verdi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve DTP milletvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, genellikle alevi yurttaşların oturduğu İstanbul'un Gazi Mahallesi'nde 12 Mart 1995'de yaşanan olaylar gündeme getirilerek bu olayların karanlıkta kaldığı kaydedildi. Gazi olayları davasında yargılanan 20 polisten 18'inin beraat ettiği belirtilen gerekçede, "Gazi olaylarının üzerinden tam 13 yıl geçmiştir. Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyen figüranlar ve arkasındaki güçler açığa çıkartılmadığı için kamuoyu vicdanında açılan yara kapanmamıştır. Bu tür olayların karanlıkta kalması, hukukun üstünlüğüne olan güveni sarstığı gibi, karanlık güçleri de yeni provokasyonlar tertipleme konusunda cesaretlendirmektedir. Demokratik hukuk devleti olmanın yolu, bu tür olayların aydınlatılması ve sorumlulardan hesap sorulmasından geçmektedir" denildi.

Araştırma önergesinde, Gazi olaylarını tetikleyen, mahalledeki kahvehanelere yönelik ilk saldırının faillerini bulmaya ve bu provokasyonun kimler tarafından organize edildiğini ortaya çıkarmak ve saldırının ardından yapılan gösterilerde yaşanan ölümlerin aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title