Haberler

DTP'den 'Bayram Gelmiş Neyime' Ağıdı

DTP, Operasyonların Bayram Öncesine Getirilmesi Nedeniyle Tüm Bayram Programlarını İptal Ettiklerini Duyurdu ve 'Kutlanacak Bayram Yok' Açıklamasını Yaptı.

DTP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Aday, bayramların küslerin barıştığı bir gün olduğunu ifade ederek, "Din bezirganlığı yapanlar bunu yerine getirmiyor" dedi. DTP MYK Üyesi Gülay Calap da operasyonların bayram öncesine getirilmesi nedeniyle DTP olarak tüm bayram programlarını iptal ettiklerini kaydederek, "Kutlanacak bayram yok" açıklamasını yaptı.

SHP MYK üyesi Eyüp Ünal, Şevket Açıkelli ve Gençlik Meclis Başkanı Mustafa Erdoğdu DTP'ye bayram ziyaretinde bulundu. DTP'de bayram ziyaretlerini MYK Üyesi Gülay Calap ve Parti Meclisi Üyesi Ahmet Aday kabul etti.

DTP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Aday, konuşmasında parti programlarının partiler arasındaki yazışmalarla gerçekleştiğine dikkat çekerek, SHP ve Saadet Partisi dışında hiçbir parti ile görüşmelerinin olmadığını söyledi. Aday, "Bayram küskünlerin barıştığı, dargınlıkların ortadan kalktığı zamanlardır. Din bezirganlığı yapanlar bunu yerine getirmiyor. Ama biz yine de hem onların hem de tüm Türkiye'nin bayramını kutluyoruz" diye konuştu.

DTP MYK Üyesi Gülay Calap da operasyonların bayram öncesine getirilmesi nedeniyle DTP olarak tüm bayram programlarını iptal ettiklerini kaydetti. Calap, "Kutlanacak bayram yok. Operasyonlar bayram öncesine getirildi. AKP'nin yanı sıra tezkereyi onaylayan tüm partilere dönük olarak bu bayramlaşmama kararını aldık. Diyalog ve çözüm konusunda tutumumuz devam edecek" dedi.

SHP MYK Üyesi Ünal ise bayramların birlik ve beraberlik mesajı verilecek zamanlar olduğunu ve siyasallaştırılmaması gerektiğini ifade etti. Ünal, "Türkiye'nin bulunduğu ortamda herkesin birbirine anlayış çerçevesinde yaklaşması gerektiğini söyledi. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title