Haberler

DTP'den Barolar Birliği'ne Tepki: Tarafsız Davranın

Türkiye Barolar Birliği'nin, Cizre'de Yaşanan Olaylarla İlgili Dün Yaptığı Açıklamaya, DTP'den Sert Tepki Geldi.

Türkiye Barolar Birliği'nin, Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili dün yaptığı açıklamaya, DTP'den sert tepki geldi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u telefonla arayarak açıklamaya yönelik tepkisini dile getirdi. Kaplan, Özok'a "Bir hukukçu olarak değil, ulusalcı ve ırkçı bir anlayışla partimizi hedef gösteren açıklamalarınızı kınıyor ve sizleri tarafsız olmaya davet ediyoruz" dedi.

Cizre'de yaşananlarla ilgili olarak Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı açıklama, DTP'nin tepkisine neden oldu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBB Başkanı Özdemir Özok'u telefonla arayarak, 30 yıllık hukukçu olduğunu ve Barolar Birliği mensubu olduğunu belirterek yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Kaplan'ın Özok'la yaptığı telefon görüşmesinde şöyle dediği belirtildi:

"Olay yerinde bulunan bir kişi olarak, ne benden ne Şırnak barosundan bilgi almadan partimizi ve bizi hedef göstererek, yaptığınız açıklama hiçbir hukukla bağdaşmamaktadır. Olayı öğrenir öğrenmez 16 Şubat günü 09.30 uçağıyla Diyarbakır'a oradan Cizre'ye saat 14.00'te intikal ettiğimde 10 ayrı noktada göstericilerle polis çatışma halindeydi. Gaz bombası ve taş yememize rağmen yaşamımızı tehlikeye atarak, belediye başkanlarımızı, il ilçe başkanlarımızı, muhtarları ve belediye meclis üyelerini de yanıma alarak olayları yatıştırmak için büyük çaba sarf ettik. Yaptığımız anonslar bütün televizyonlarda yayınlandı. Gerçek bu iken olayın sorumlusu olarak, gösterilmemiz kabul edilemez. Hukukçuların temel görevi öncelikle yaşam hakkını sağlamaktır. Panzer altında yaşamını yitiren Yahya Menekşe olayını, kurşunla yaralanan göstericileri yok saymak, acil serviste dahi joplu saldırıları görmezlikten gelmek, otopsi için cenazenin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, delillerin karartılmaya bağımsız yargının da etkilenmeye çalışılmasını görmemek dehşet vericidir. Bir hukukçu olarak değil, ulusalcı ve ırkçı bir anlayışla partimizi hedef gösteren açıklamalarınızı kınıyor ve sizleri tarafsız olmaya davet ediyoruz." (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title