Haberler

DTP'de Genel Başkanlık Polemiği

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "Meclis Dışından Birinin Genel Başkan Olmasını İçimize Sindiremedik" Sözlerinin Ardından DTP'de Adeta "Genel Başkanlık Polemiği" Başladı. DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, "Partimizdeki İşleyişi Bilmeyenler Meclis Dışından Genel Başkan Olmaz Diyor. Bizde Eşbaskanlık Sistemi Vardır ve Diğer Eşbaşkan Arkadaşımız Sayın Emine Ayna, Milletvekilidir" Dedi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "Meclis dışından birinin genel başkan olmasını içimize sindiremedik" sözlerinin ardından DTP'de adeta "genel başkanlık polemiği" başladı. DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, "Partimizdeki işleyişi bilmeyenler Meclis dışından genel başkan olmaz diyor. Bizde eşbaskanlık sistemi vardır ve diğer eşbaşkan arkadaşımız Sayın Emine Ayna, milletvekilidir" dedi.

DTP Genel Başkanı Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada Avrupa Parlamentosunda yapılan Kürt Konferansında hükümete PKK ile görüşme çağrısı yaptıkları iddialarını yalanladı. "Çözüm için 'ya PKK ile görüşüsünüz ya da demokratik bir proje oluşturursunuz' diyerek bir realiteye dikkat çektik" ifadelerini kullanan Demirtaş şöyle devam etti:

"AKP Hükümeti 'PKK ile görüşmem, PKK'yi kınamadığı için DTP ile da görüşmem' diyor. Pekiyi çözüm için bir projesi var mı? O da yok. Bu durumda Başbakan, masanın bir tarafında Kürtleri görmek istemiyor, masanın iki tarafında da ben olacağım diyor. 75 Kürt milletvbekilim var derken bunu kastediyor."

-"GENEL BAŞKANLIK BİZDE SADECE YASAL ZORUNLULUKTUR"-

Demirtaş, açıklamasında eşbaşkanlık konusuna ve Meclis dışından bir kişinin DTP Genel Başkanı olması yönündeki tartışmalara değindi. Demirtaş şunları kaydetti:

"Genel Başkanlık bizde sadece yasal zorunluluk gereğidir. Partimizdeki işleyişi bilmeyenler Meclis dışından genel başkan olmaz diyor. Bizde eşbaskanlık sistemi vardır ve diğer eşbaskan arkadaşımız Sayın Emine Ayna, milletvekilidir. Parlamento dışından Genel Başkan olmaz tartışmasını yürütenler bizdeki eşbaşkanlık sistemini bilmeyen ya da bu demokratik kültürü hazmedemeyenlerdir. Eşbaşkanlardan birinin Meclis grubundan birinin Parti yönetiminden olması bilinçli bir tercihtir ve şimdiden bir çok avantajını yaşamaktayız. Ayrıca bu tartışma ile Sayın Emine Ayna şahsında belki de farkında olmadan kadın iradesine de saygısızlık yapılmaktadır."

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, dün bir gazetede yer alan açıklamasında, "Ahmet Türk'e rağmen Meclis dışından birinin genel başkan seçilmesini içimize sindiremedik" demişti.(ANKA)

(OLC/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title