Haberler

DTP'de Bağımsız Adaylık İçin Yoğun Başvuru

Seçimlere Bağımsız Olarak Girmeyi Hedefleyen DTP'de Bağımsız Aday Olmak İsteyen 400'ü Aşkın Aday Adayı, Seçim Komisyonuna Başvuru Yaptı.

Seçimlere bağımsız olarak girme kararı alan DTP'de bağımsız aday olmak için 400'ü aşkın başvuru yapıldı.

DTP'nin oluşturduğu seçim komisyonuna başvuranlar arasında, akademisyenlerler, bir merkez valisi, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve eski siyasiler de bulunuyor. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Mardin'den, DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, DEP eski Milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle Diyarbakır'dan, Selim Sadak ile Orhan Doğan ise Şırnak'tan bağımsız aday olacaklar. Eski milletvekillerinden Nurettin Yılmaz, Sırrı Sakık ve Sedat Yurtdaş ile Naci Kutlay, Mustafa Avcı, Hasip Kaplan, Orhan Miroğlu, Osman Özçelik, Nazmi Gür, Medeni Kırıcı ve Osman Ergin de bağımsız adaylık için başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, bağımsız adaylık için başvuranlardan bazılarının isimleri şöyle:

"Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Yrd.Doç. Ahmet İnan, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ahmet Özer, Merkez Valisi Nuri Yaman, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, eski Bağlar Belediye Başkanı Cabbar Leygara, Batman eski Belediye Başkanı Abdullah Akın, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Özalp, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, KESK Genel Sekreteri Abdurahman Taşdemir, KESK eski Genel Sekreteri Sevil Erol, Abdülkerim Bingöl, Berna Şahin, Şerafettin Halis, Kürt Demokrasi Forumu Başkanı Feridun Yazar, Meral Danış Beştaş, Ayla Akad, Veli Büyükşahin ve Ali Ürküt"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title