Haberler

DTP Ceylanpınar İlçe Teşkilatı Başkanı Tutuklandı

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü sebebiyle Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne giderken, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutup, olay çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 kişiden 2'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında Şanlıurfa'nın Ceylarpınar DTP İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Emin Polat da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, terörist başı Öcalan'ın doğum yıldönümü için Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt ve Gaziantep'ten Halfeti ilçesine gitmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde toplandıktan sonra otobanı kullanarak Halfeti ilcesine bağlı Ömerli köyüne gitmek isteyince Karataştepe mevkiinde güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu. Geçişlerine izin verilmeyen grup, yolu kesen askeri araçların yakınında toplanarak terörist başı Öcalan'ın posterlerini ve sözde Kürdistan bayrağı açmıştı. Güvenlik güçlerinin sadece bir aracın Halfeti ilçesine girişine izin verilmesine itiraz eden bir grup daha sonra güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutmuş ve güvenlik güçleri de uyarı ateşinde bulunmuştu.

İzin verilmeyen grup daha sonra geldikleri yerlere dönerken Şanlıurfa'nın Dağyanı mevkii, Suruç, Birecik ilçeleri ve Şanlıurfa merkezinde olmak üzere toplam 66 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 10'u Suruç ilçesinde, 51 kişi Şanlıurfa nöbetçi savcının talebi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kalan 5 kişi ise geniş güvenlik önlemi altında Şanlıurfa Cumhuriyet savcısına çıkarıldı. Savcılıkta ifadeleri tamamlanan 5 kişiden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kalan 2 kişi ise savcının tutuklama talebiyle hakim karşısına çıktı. Suçu ve suçluyu övmek, izinsiz gösteri yapmak, güvenlik görevlilerine taş atmak, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini açmak ve terör örgütü PKK lehine slogan atmak suçlarından hakim karşısına çıkan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar DTP İlçe Başkanı M.Emin Polat ve Bahri Deliktaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(FÖ-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title