Haberler

Dt'nin Işık Tasarımcısı Seyhun Ayaş Vefat Etti

Devlet Tiyatrolarında (Dt) Işık Tasarımcısı Olarak Görev Yapan Seyhun Ayaş, Güney Kore ile Türkiye Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 50. Yılı Dolayısıyla, 'Salome' Adlı Oyunu Sergilemek İçin Gittiği Seul'de Kalp Krizi Geçirerek Vefat Etti.

Devlet Tiyatrolarında (DT) ışık tasarımcısı olarak görev yapan Seyhun Ayaş, Güney Kore ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı dolayısıyla, ''Salome'' adlı oyunu sergilemek için gittiği Seul'de kalp krizi geçirerek vefat etti.

DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayaş'ın, Seul Havaalanı'nda uçaktan indikten ve pasaport bölümünü geçtikten sonra bavul alma yerine gittiğinde kalp krizi geçirdiğini söyledi.

''Herhalde uzun uçak yolculuklarından sonra olan bir rahatsızlık. Bavulunu alırken fenalaşıyor. İlk müdahaleyi yapıp hastaneye kaldırıyorlar ama maalesef kurtaramıyoruz'' diyen Bilgin, Ayaş'ın ''Romeo ve Juliet'' oyununun prömiyeri için Romanya'dan yeni dönmesine karşın, görev aşkıyla hemen Seul'e gittiğini kaydetti.

Bilgin, Kore Ulusal Tiyatrosu'nun kardeş tiyatro olduğunu ve konuyla çok ilgilendiğini belirterek, Kore Kültür Bakanı'nın kendisini, Kore Dışişleri Bakanı'nın da oradaki ekibi aradığını söyledi.

Oyunların yine programlanan 10-11 Ekim tarihlerinde oynanacağını belirten Bilgin, oyun öncesi Güney Kore'de de mini bir tören düzenleneceğini bildirdi.

Lemi Bilgin, Seyhun Ayaş'ın DT'de çok değerli bir ışık tasarımcısı olduğunu anlatarak, ''Işık tasarımcısı, az sayıda yetişen ve tiyatro için çok önemli, değerli sanatçılardır. Seyhun Bey de bunların en önde geleniydi'' diye konuştu.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre de Ayaş'ın cenazesi, 15 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'da Küçük Tiyatro'da düzenlenecek törenden sonra Kocatepe Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazını takiben Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title