Haberler

DSP Yerel Yönetim Seçimlerine Katılacak"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Demokratik Sol Parti tüm engellemelere karşın 31 Mart 2019'da yapılacak yerel yönetim seçimlerine katılacak, buradan alacağı güçle, inancıyla, imanıyla ve halkın iradesiyle 2023 Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde mutlaka ülke yönetimini üstlenecektir" dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Demokratik Sol Parti tüm engellemelere karşın 31 Mart 2019'da yapılacak yerel yönetim seçimlerine katılacak, buradan alacağı güçle, inancıyla, imanıyla ve halkın iradesiyle 2023 Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde mutlaka ülke yönetimini üstlenecektir" dedi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizin bugün içinde bulunduğu şartları ve görünümünü kısaca değerlendirecek olursak Türkiye, 16 yıl öncesinin fersah fersah gerisinde, ekonomik olarak tükenmişliğin, dış ilişkilerde itibarsızlığın, toplumsal olarak da yokluk, yoksulluk ve yolsuzluğun pençesinde can çekişir durumdadır. Türk milleti yeni bir rejimle yüz yüze bırakılmıştır. Demokratik kural ve teamüllerin tamamen ortadan kaldırıldığı, hak ve eşitlik ilkelerinin yok edildiği, yürürlükteki yasaların herhangi bir hükmünün kalmadığı, sadece tek bir iradenin hüküm sürdüğü sistemlerin adıdır faşizm. Küresel egemen sistemin kontrolü ve yörüngesinde bulunan devlet yönetimi ve parlamento yapısı, bu haliyle ülkenin ve milletin sorunlarına çözüm üretmekten uzaktır" diye konuştu. Üç gün sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. Dönem 2. yasama yılı çalışmalarına başlayacağını kaydeden Aksakal, "İktidar olmayı aklının ucundan bile geçirmeyen bir muhalefetin çoğunlukta olduğu bu parlamento yapısından 100 yıllık Cumhuriyetin geleceğine olumlu herhangi bir katkı sağlanamayacağı artık görülmüştür. Daha parlamento açılmadan devleti dolandıranların, milleti soyanların, devletin adını kullanarak cinayet işleyenlerin, haraç toplayanların, silahlı organize suç örgütü kuranların affedilmesine kafa yoran, çağdaş dünyanın bugünkü yapısına ayak uydurmak yerine devlet adıyla cinayet işlemeye, yani idam cezasını yasallaştırmaya kafa yoran bir parlamento yapısı Türkiye'yi 22. yüzyıla taşıyamaz. Bu parlamento yapısı, iktidarıyla, muhalefetiyle bizleri olsa olsa iki yüz yıl öncesinin karanlığına götürür" şeklinde konuştu.

"Referandum dönemi çalışmalarımız sırasında anayasamız değiştirilmeye çalışılırken her yerde anlattık, 'Bu gidiş ülkeyi demokrasiden, hukuktan, adaletten ve kısacası çağdaş dünyadan uzaklaştırır' dedik" şeklinde konuşan Aksakal, "Bakınız, daha dün UEFA Başkanı, EURO 2024'ün Türkiye'ye neden verilmediğini anlattı. Bazı risklerin varlığını, insan hakları aksiyon planının eksikliğini, otellerin kapasitesinin yetersizliğini ve birçok şehir için endişelerini gerekçe olarak sıraladı. Bu açıklamalar Türk milleti için onur kırıcıdır, nitekim bugün geldiğimiz nokta tam da budur. O zaman, Türk milletinin şapkasını önüne koyup düşünmesinin zamanı artık gelmiştir" dedi.

"DSP, HALKIN SIĞINACAĞI EN GÜVENLİ LİMANDIR"

Aksakal, "Demokratik Sol Parti tüm engellemelere karşın 31 Mart 2019'da yapılacak yerel yönetim seçimlerine katılacak, buradan alacağı güçle, inancıyla, imanıyla ve halkın iradesiyle 2023 Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde mutlaka ülke yönetimini üstlenecektir. DSP, halkın sığınacağı en güvenli limandır" dedi. Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına giderken 1923 ruhunu yeniden devlette ve millette hakim kılmalıyız. Demokrasiye inanıyorsak, demokratik rejimle yönetilen bir ülkede yaşamak, geleceğimizi kurgulamak istiyorsak 'sandığa gitmemek' gibi bir seçenek düşünülemez. Yurttaşlık bilinciyle, yurtseverlik duygusuyla ve halk için siyaset yapma kararlılığında olanlarla geleceğimizi birlikte omuz omuza yeniden kurgulamak için DSP'de buluşmalıyız, kendi kaderimizi tayin etmeliyiz."

BAŞKANLIK KURULU BUGÜN TOPLANIYOR

Aksakal, DSP Başkanlık Kurulu'nun yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin çalışma stratejilerini, yöntemlerini ve aday kriterlerini değerlendirmek üzere bugün toplanacağını kaydetti. 2002'den bu yana DSP'ye büyük haksızlıklar yapıldığını belirten Aksakal, "DSP'nin halk için iktidar anlayışından yola çıkarak yürüttüğü çalışmalarını kendi ikballerine engel görenlerin, o günkü hükümetin de parlamento yapısının bozulması için her türlü planı devreye sokanların bu saldırılarının hala devam ettiğini belirtmek isterim. Oysa bu ülke hepimizin. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 80 milyonluk bir aileyiz. Günümüzde parlamentodaki partilerin topluma umut olmaktan uzak durması, yeni bir arayışı önemli ölçüde zorunlu kılmaktadır. Bu anlamda geçmişinde en ufak bir şaibe bulunmayan, kurucusu Bülent Ecevit'in şahsında en temiz kalabilmeyi başarmış Demokratik Sol Parti, 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel yönetimler seçimlerine hazırdır" dedi.

"BİRÇOK YERDE SANDIKLARDAN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ"

Aksakal, "Birçok yerde sandıklardan başarıyla çıkacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliği görevlerini üstlenerek halkımıza, Cumhuriyetin kuruluş ruhuna sahip olarak ve demokratik sol ilkeler çerçevesinde hizmet etmeyi benimseyen tüm yurttaşlarımızı ak güvercinli mavi bayrağımızın altında toplanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu

(Burak Altun/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Parlamento Aksakal Dsp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title