Haberler

DSP Yerel Seçim Hazırlıklarına Başladı

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Melda Bayer, Ülkenin Türban Konusunda Kaosa Sürüklendiğini Söyledi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Melda Bayer, ülkenin türban konusunda kaosa sürüklendiğini söyledi.

Melda Bayer, yerel seçim hazırlıkları toplantısı için Zonguldak'a gelerek çalışmalara başladı.

Yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirten Bayer, şöyle konuştu: "Ülkenin durumuna DSP olarak kaygılıyız ama umutsuz değiliz. DSP gelecek Türkiye'nin ak günleridir. Ülkemizin önünde erken yerel seçimler var. Yerel seçimlerin erkene alınacağı söylenilmektedir. DSP olarak yerel seçimlere hazırlanmaya başladık. Kısa zamanda Balıkesir, Adana, Isparta, Mersin ve bugünde Zonguldak'a geldik. Gittiğimiz illerde Zonguldak'ta olduğu gibi fikir alış verişinde bulunmaya geldik."

DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, ülkenin gündeminde olan türban konusuna değinerek, bu yasanın ülkeyi kaosa sürükleyeceğini iddia etti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a uyarıda bulunduğunu belirten Bayer, "Genel Başkanımız Zeki Sezer bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'a ziyarette bulundu. Kendileri kaygılarını ve dileklerini dile getirdi. Son günlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden başörtüsü sorunu öne sürülmektedir. Bilindiği gibi Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı da yaptım.

Kadınların halen çok özgür olmadıklarının altını çizmek isterim" dedi. Töreler ve yanlış anlaşılmalar nedeniyle kadınların yeterince özgür olmadığını anlatan Bayer, şöyle konuştu: "Türkiye'de bir sorun varsa bunu anayasaya sokmak yanlış diye düşünüyorum. DSP olarak tarihi bir kararla bunun yanlış olduğunu vurguluyoruz. Başörtüsü konusu kesinlikle anayasada yer almamalı. Bu konu Türkiye'de yargının, üniversitelerin, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ortak görüşleri ile karara bağlanmalı. Başbakan

kendi doğrultusunda dayatmalı sözlerle ülkeyi kaosa sürüklemektedir. İnsanların özel yaşamlarında hiç kimse kimsenin din ve vicdan özgürlüğüne karışmıyor. Yüzde 90'ı müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Düşünce özgürlüğü altında hiç kimsenin kırmızı ışıkta geçme lüksü var mıdır? Ama kurallar yeşil ışıkta geçilmesini söylüyor. Yani kurallara riayet edilmeli. Demokrasi belli kurallar zinciridir. Bu kuralları alt üst ederseniz ülke başka yöne gider."

Bayer, yapılacak yerel seçimlerde iddialı olduklarını, DSP'nin yarınların ak günleri olduğunu sözlerine ekledi.

(SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title