Haberler

DSP'nin Amasya Mitingi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Biz içtenlikle bir güç birliğini istiyoruz. Ama biline ki DSP ve CHP aynı parti değiller, bilene ki aynı kitle tabanına sahip de değiller" dedi.

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı miting öncesinde partililer tarafından yoğun tezahürat ve ilgiyle karşılanan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "DSP halkın içerisinde, halkın parçası olan bir partidir. Ecevit'in en büyük eseridir. 2 yıldır güç birliği yapmak gerektiğini söylüyoruz. Nihayet CHP'den son dakikada 'Hadi bakalım bir görüşelim' geldi. Biz içtenlikle bir güç birliğini istiyoruz. Kamuoyunun önünde de bu güç birliğinin önüne engel olacak herhangi bir adım atmamak

üzere dikkatli davranıyoruz. Bu süreç devam ediyor CHP ile. DSP ve CHP'nin benzerlikleri var tabii ki. Ama biline ki DSP ve CHP aynı parti değiller, bilene ki aynı kitle tabanına sahip de değiller. DSP iktidar vizyonu, tecrübesi olan bir parti olarak, Ecevit'in partisi olarak, Türk siyasi hayatının mihenk taşlarından birisidir. DSP güvencesidir bu ülkenin" diye konuştu.

İzmir mitinginden sonra yapılacak görüşmelerden iyi bir sonuç çıkmasını umduğunu ifade eden Sezer, "Güç birliği için iyi niyetli bir çalışma içerisindeyiz. Ama bu çalışmanın Türkiye'nin güvencesi olan DSP'ye zarar vermesi, Türkiye'nin geleceğine zarar vermesi anlamını taşır. Bir şekilde CHP ile seçime gideceksek, ben DSP'nin başında meydanlarda sizinleyim. Milletvekili adayı değilim. Kampanya çok daha etkin olabilsin diye bu kararı aldım. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için daha çok

çalışmaya kararlıyım. Ben kurultayımız başka bir karar alana kadar partimizin başındayım. Yolumuz uzun, virajımız çok. Bu savaş sabır ister. Bizim savaşımız ülkemizin tüm bireylerini kucaklama savaşıdır. Ecevit'in en büyük eseri olan DSP olarak, CHP ile yarınki İzmir mitinginden sonra yapacağımız görüşmelerden sonra hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

(DY-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title