Haberler

DSP Lideri Sezer: "Türkiye Bölgenin de Dünyanın da Barışına Katkı Verebilir"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'de Çok Fazla Kökenden ve Çok Fazla İnanç Grubundan İnsanın Yüzyıllardır Barış İçerisinde Yaşadığına Dikkat Çekerek "Böyle Bir Deneyime Sahip Olduğumuzdan, Bölgemizin de Dünyamızın da Barışına, Huzuruna ve Güvenliğine Katkı Verebilecek Durumda Olduğumuza İnanıyoruz" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin hem bölgesinde hem de dünyada barışın, huzurun ve güvenliğin sağlanmasına katkı verebilecek durumda olduğunu söyledi.

Sezer, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) ağırladığı 24 ülkeden düşünce kuruluşlarının başkanları ile DSP Ankara İl Başkanlığı'nda görüştü.

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, 24 ülkenin katılımıyla 7-12 Nisan 2008 tarihleri arasında düzenledikleri çalışma çerçevesinde ziyarette bulunduklarını bildirdi. "Düşünce Kuruluşları Türkiye Diyalogu" projesi kapsamında, Pasifik'ten Balkanlar'a kadar 24 ülkeden gelen düşünce kuruluşları temsilcileriyle "Barış Medeniyeti" konusunda çalıştıklarını anlatan Şensoy, dünyanın daha yaşanabilir olmasını, ülkelerin güç ve adaleti insanlar yararına kullanmasını sağlamak istediklerini anlattı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, Türkiye'nin sosyolojik yapısına dikkat çektiği konuşmasında, "Aslında Türkiye'de çok fazla kökenden ve çok fazla inanç grubundan insanımız yüzlerce yıldır huzur ve barış içerisinde yaşıyor. Türkiye bu özelliğiyle, böyle bir deneyime sahip olduğundan, bölgemizin de dünyamızın da barışına, huzuruna ve güvenliğine katkı verebilecek durumdadır" dedi.

-"LAİKLİĞİ KORUMANIN KOŞULU İNANÇLARA SAYGI"-

Sezer, tüm dünyada insan haklarının ve demokrasinin geliştirilmesi gerektiğini belirtirken, Türkiye özelinde de demokrasinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesinin önde gelen koşulunun, laikliğin korunması olduğunu bildirdi. Türkiye'de çok farklı inanç gruplarının yüzlerce yıldır birlikte, barış içerisinde yaşadığını anlatan Sezer, "Bu bağlamda laikliği korumanın önde gelen koşulunun, inançlara saygı olduğuna inanıyoruz" dedi.

-"GÜCÜN ADALETSİZ KULLANIMINA SON VERİLMELİ"-

"Güç ve adalet" kavramları üzerinde de duran Sezer, "Gücün adaletsiz bir şekilde kullanılmasına son verilmeli. "Hukuk herkese lazımdır' denir. Bence adalet de herkese, her ülkeye lazımdır. Adalet, gücü etkin olarak kullananlara da lazım olabilir" görüşünü dile getirdi. DSP'nin, "Zenginlikte sosyal adalet" felsefesini benimsediğini kaydeden Sezer şöyle konuştu:

"Biz bunun dünyada da yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Dünyada yaratılan katma değerden, her toplum, her ülke hakça pay alabilmeli. DSP olarak, başta komşu ülkelerle sağlıklı ilişkiler kurarak, dünyaya açık, dünyada barış ve güvenliği savunan, ama hakça bir düzeni de savunan, zenginlikte sosyal adaletle birlikte demokrasiyi savunan bir politika izlemeye devam etmek niyetindeyiz." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title