Haberler

DSP Lideri Sezer: "Referandumdan 'Evet' Çıkarsa Adayımız Olacak"

ANKARA (ANKA) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 21 Ekim'de yapılacak referandumdan 'evet' oyu çıkması durumunda DSP'nin aday çıkaracağını söyledi.

Zeki Sezer, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'i parti genel merkezinde kabul etti.

Kabülde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, halkoylaması süreci devam eden anayasa değişikliğinin geçici 19. maddesinin 11. Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini belirlediğini fakat bunun yanında şu anda 11. cumhurbaşkanının görevde olmasının da bir "kaos" olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Referandumdan sonra 12. Cumhurbaşkanı seçilir" dediğini hatırlatan Sezer, Başbakan'ın bu sözlerinin yargıyı etkileyebileceğini ifade etti.

Sezer, 11. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı atamaların ne olacağını sordu.

21 Ekim'de yapılacak referandumdan 'evet' çıkması halinde DSP olarak bir adaylarının olacağını ve çok güçlü şekilde ortaya çıkacağını bildirdi.

Sezer, "adayınız Yılmaz Büyükerşen mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Onu biz belirleriz. Bizim adayımız kesin AKP'nin karşısındaki en güçlü, kazanacak aday olur. Bakın çok iddialıyım, kazanacak aday olur. İsim söylemiyorum. Ben parti içi demokrasiye de en çok önem veren genel başkanım. Şimdi yetkili kurulların alacağı kararla ilgili ismi ben burada açıklayıverirsem, kendi demokratlığıma ters düşmüş olurum. Ama tabi ki kafamda isim var. Her arkadaşımın olabilir, o isimlerin arasından en uygunu seçilir. Belki de böylece hem Hükümet'in hem Cumhurbaşkanı'nın AKP'den olması engellenmiş, ülkeyi AKP'den kurtarmış oluruz."

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer'i kabulünde öğretmenlerin sorunlarına da değinen Sezer, "Sözleşmeli öğretmen garabeti devam ediyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title