Haberler

DSP Lideri Sezer: Kurumlar Arasında Diyalog Yok Kavga Var

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hükümet'in Davranışları Nedeniyle Devletin Çivisinin Çıktığını Öne Sürerek, "Devlet Kurumları Arasında Diyalog Yok; Kavga Var" Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Fatih İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Aşure Günü'ne katılan Sezer, 'Milliyetçilik kötüdür, berbat bir şeydir' diyen Başbakan'ın da son dönemde Türk Bayrağı önünde fotoğraf çektirdiğini hatırlatarak, "Kurban olam ayına yıldızına' diyordu. Yani bunların davranışları nedeniyle devletin çivisinin çıktığı çok açık. Devlet kurumları arasında diyalog yok; kavga var" diye konuştu.

Sezer, devlet kurumlarının koordinasyonunu ve birlikte çalışmasını sağlamakla görevli Başbakan'ın bürokrasiden şikayet etmesine rağmen 4 yıllık iktidarı boyunca hiçbir sorunu çözemediğini öne sürdü.

Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürü'nün Hrant Dink'in öldürülmesi için emir verdiğine ilişkin haberlerle ilgili olarak gelişmelerin çok kaygı verici olduğunu söyleyen Sezer, hükümetin kadrolaşma ile kafasındakileri gerçekleştirmenin altyapısını kurmak istediğini ve toplumun, kadrolaşmanın hangi boyutlara vardığını Hrant Dink cinayetinden sonra net bir şekilde gördüğünü iddia etti.

CAMİ DE BİZİM CEMEVİ DE BİZİM

DSP Genel Başkanı Sezer, ülkedeki kültürel, inançsal ve köken zenginliğinin, ayrımcılığın aracı olarak kullanılmak istendiğini belirterek, bunun kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Alevilik ve Bektaşilik'in bir inanç ve kültür birikimi olduğunu belirten Sezer, "Farklılıklarımız, zenginliğimizdir. Cami de bizim, cemevi de bizim. Alevi de bizim, Sünni de bizim. Türk de bizim, Kürt de bizim" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title