Haberler

DSP Lideri Sezer'in Yeni Yıl Mesajı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 2008 Yılının DSP'nin Yerel Yönetimlerde İktidara Yürüyüş Yılı Olacağını Söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 2008 yılının DSP'nin yerel yönetimlerde iktidara yürüyüş yılı olacağını söyledi.

DSP lideri Zeki Sezer, yeni yıl mesajında 2007 yılının Türkiye için önemli kayıpların yaşandığı, cumhuriyet değerlerinin aşındırılmaya devam edildiği ve halkın umudunun zayıflatıldığı bir 'kayıp yıl' olduğunu dile getirdi. AK Parti iktidarının, DSP öncülüğündeki 57. hükümetin tüm imkanlarını tükettiğini öne süren Sezer, AK Parti'nin bu yıl da sürekli sorun ürettiğini savundu. Yeni yıl mesajında hükümeti eleştiren Sezer, "Ülkeyi yönetenlerin sorumsuzluğu ya da kasıtlı tutumları nedeniyle laik, demokratik

Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri zayıflatılarak ulusumuzun Büyük Önder Atatürk'ün gösterdiği hedeflere kararlı yürüyüşünü zayıflatacak engellerin çıkartılması dikkat çekicidir" dedi. Hükümetin AB konusunda gereken duyarlılığı ve özeni gösteremediğini ileri süren Sezer, AB belgelerinden Türkiye adının çıkartılmasına göz yumularak en olumsuz noktaya gelindiğini iddia etti.

Türk tarımının çökertildiğini, esnafın, memur ve dar gelirli toplum kesimlerinin kredi kartlarına ve borçlara mahkum edildiğini ileri süren Sezer, "Terör belası yeniden hortlatılarak ulusal güvenliğimiz, istihdam olanakları zayıflatılarak da sosyal güvenliğimiz, her türlü tehdit ve tehlikeye açık hale getirilmiştir" dedi.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen DSP'nin halkla bütünleşen varlığının Türkiye'nin güvencesi olduğunu dile getiren Sezer, 2008 yılının DSP'nin yerel yönetimlerde iktidara yürüyüş yılı olacağını bildirdi.

(DA-MAY-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title