Haberler

DSP Lideri Sezer'in İzmir Ziyareti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başörtüsü Konusuyla İlgili Yaptığı Açıklamada, "Başını Örten de Bizim, Örtmeyen De. Kimse Bize Dinimizi, İmanımızı, İnancımızı, Kültürümüzü Öğretmeye Kalkmasın. Biz Bunu Onlardan Daha İyi Biliriz" Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, başörtüsü konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başını örten de bizim, örtmeyen de. Kimse bize dinimizi, imanımızı, inancımızı, kültürümüzü öğretmeye kalkmasın. Biz bunu onlardan daha iyi biliriz" dedi.

DSP lideri Sezer, DSP Konak İlçe Başkanlığı'nın Kartal Parkı'nda düzenlediği rozet dağıtım törenine katıldı. Törende halka hitap eden Sezer, Türkiye'de iki kutuplu siyaset yapıldığını ileri sürerek, "Şimdi iki kutuplu siyaseti Türkiye'ye dayattılar. Al birini, vur ötekine. Biri inanç üzerinden siyaset yapıyor, diğeri onun karşıtlığı üzerinden. Toplumu bölüp parçalıyorlar. Kadınlarımızın kiminin başı örtülü, kimininki açık. Peki sizin aranızda bir sorun var mı? Peki bu sorunu kim yaratıyor. Kirli siyasetçiler, siyaseti yozlaştıranlar yaratıyor" dedi. Başörtüsünün siyasete alet edildiğini savunan Sezer, "İşsizliğe, emekçinin sorununa çözüm bulamazlar ama oy almak için insanımızın o tertemiz duygularını sömürmeye kalkarlar, bunalım yaratırlar. Beyzadeler Ankara'da kayıkçı kavgası yapıyorlar insanımızın başörtüsü üzerinden. İnsanımızı başını örten, örtemeyen diye ayırmaya çalışıyorlar. Başını örten de bizim, örtmeyen de. Kimse bize inancımızı, dinimizi, imanımızı, kültürümüzü öğretmeye kalkmasın.

Biz bunu onlardan iyi biliriz. Biz ışığımızı Mevlana'dan, Yunus Emre'den, Atatürk'ten aldık. Onlar bize vız gelir. Başını örteniyle örtmeyeniyle biz biriz, bütünüz. Korkun bu ayrımı yapanlar, korkun çünkü size geçit vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin fakirlikle, işsizlikle, yoksullukla, eğitimsizlikle boğuştuğunu söyleyen Sezer, DSP'nin 2002 yılında iktidarda olduğu dönemde Türkiye'nin böyle sıkıntılar yaşamadığını savundu. DSP iktidarında insanların geleceğine umutla baktığını anlatan Zeki Sezer, "Türkiye bu noktaya nasıl geldi. 2002 yılında DSP iktidarında insanlar geleceğine umutla bakıyordu. 2002 yılında çiftçimiz, köylümüz, işçimiz sıkıntı çekiyordu ama bugün çektiği sıkıntı onun 50 katı, 100 katı. 2002 yılında DSP'ye karşı yapılan o kundaklama hareketi Türkiye'yi bugünkü noktaya getirdi. Yani DSP komplolarla iktidardan uzaklaştırıldı ve yerine bu iktidar getirildi. Başbakan Ecevit ne yapıyordu. Hortumcuları hapislere atıyordu. Çalışanlara iş güvencesi getiriyordu. Irak'ı işgal etmek isteyenlere karşı çıkıyordu. DSP iktidardan uzaklaştırılmasının nedenlerini şimdi anlıyor musunuz?" dedi.

Türkiye'nin geleceğini ipotek altına almaya çalışanlar olduğunu söyleyen Sezer, ülkede sorunların DSP'nin iktidardan uzaklaştırılmasıyla başladığını dile getirdi. Sezer, DSP'nin yeniden iktidara geleceğine inandığını belirterek, "Ben arkadaşlarımla adım adım Türkiye'yi dolaşıyorum, akın akın insanlar DSP'ye geliyor. Başvurulara yetişemiyoruz. DSP'yi yok göstermeye çalışanlar korkun DSP geliyor. Binlerce kişi DSP'ye katılıyor. Toplumun her kesimini kucaklayacağız. Bizi göstermemeye çalışanlar, bundan medet umanlar, göstermeyin bakalım, ne kadar göstermeyeceksiniz, nereye kadar gizleyeceksiniz, hodrimeydan. Güneş balçıkla sıvanamaz. Siz istediğiniz kadar toplumu iki kutuplu hale getirmeye çalışın, bizi engelleyemeyeceksiniz" diye konuştu.

Bülent Ecevit'in öğrencileri olduklarını ve Türkiye'yi güzel günlere kavuşturmak için kararlı olduklarını ifade eden Sezer, "Biz Ecevit'in öğrencileriyiz. Ecevit dünyanın en nazik adamıydı. Ama Türk milletine, Türkiye'ye karşı tehditler oluştuğunda aslan olurdu, kaplan olurdu, şahin olurdu, gerekirse savaş ilan ederdi. Nezaketle kararlılığı birbirinin karşıtı olarak görmemek lazım" ifadelerini kullandı.

DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen ise yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde İzmir'de büyük bir miting yapacaklarını ifade ederek, Sezer'e yapılacak mitingde 100 bin kişi toplayacaklarına dair söz verdi. Konuşmaların ardından DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partiye katılan üyelere rozetlerini taktı.

Kartal Parkı'nda düzenlenen rozet dağıtım törenine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in yanı sıra, DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen, çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

(EY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title