Haberler

DSP Lideri Sezer: "Erdoğan'ı Değişim Sancısı Tutuyor"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Seçim yaklaşınca Erdoğan'ı 'değişim' sancısı tutuyor. Ama, artık kimseyi kandıramayacak" dedi.

Sezer, yazılı açıklamasında, "Başbakan Erdoğan, örneğin sıfır terörle devraldığı ülkede terörü hortlatmış, Türkiye'yi her gün Kuzey Irak'tan bile tehdit edilen bir ülke haline getirmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, dün partisinin TBMM Grubu toplantısında yaptığı konuşmada çokça değişimden söz ettiğini anımsatan Sezer, "Öyle anlaşılıyor ki, seçim yaklaşınca Erdoğan'ı 'değişim' sancısı tutuyor. Ama, artık bununla kimseyi kandıramayacak. Erdoğan, 2002 seçimlerinde 'değiştim' diyerek oy aldı. Ama, değişmediğini her vesile ile gösterdi" dedi.

Sezer şöyle devam etti:

"Daha önce, 'Hem Müslüman hem laik olunmaz' diyen Erdoğan, Başbakan olduktan sonra da 'Türbanı niye ulemaya sormuyorsunuz?' dedi. Daha önce 'Bu millet istedikten sonra laiklik tabii elden gidecek' diyen Erdoğan, Başbakan olduktan sonra da Başbakanlık Müsteşarlığı'na 'dine dayalı devlet' özlemini dile getiren birini oturttu ve orada tutmaya devam ediyor. Başbakan Erdoğan kafasının arkasındaki sistemi oluşturmak için çılgınca bir kadrolaşmaya gitti, gidiyor.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama artık halkımız gerçekleri görmekte; Başbakan'ın 'değişim takiyyesi'ne de itibar etmemektedir.

Söylemiyle adeta demokrasi havarisi kesilen Başbakan, basına sansür yasası çıkardığını, gazetecileri, hatta karikatüristleri dava edip mahkeme kapılarında süründürmeye çalıştığını, daha birkaç gün önce bir gazeteci-yazarımızı haksız bir biçimde 'ihanet'le suçladığını unutturamaz."

Sezer, Türkiye'de değişimin gerçek öncüsünün "Zenginlikte sosyal adalet" ve "İnançlara saygılı laiklik" ilkeleri ile DSP'nin olduğunu savunurken, "Bu ilkeler doğrultusunda ve demokratik katılımcılıkla programını hazırlayan DSP iktidar yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmektedir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title