Haberler

DSP Lideri Sezer'den Erdoğan'a Uzlaş çağrısı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Olmaması Gerektiğini Savunurken, Konunun Uzlaşı ile Çözülmesini İstedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini savundu. Sezer, Köşk'e uzlaşı ile seçilecek birinin çıkması görüşünü yinelerken, Erdoğan için "Tayip Erdoğan'ın çıkmasını millet içine sindiremez. Uzlaşmak zorundasın. ABD ve Barzani ile değil milletle uzlaşmalısın" diye konuştu.

Sezer, partisinin Ankara'da düzenlenen Milli Egemenlik Mitingi'nde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin icraatlarını eleştiren Sezer, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğin söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in büyük bir uzlaşı örneği ile seçildiğini hatırlatan Sezer, yeni Cumhurbaşkanı'nın da uzlaşı ile seçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sezer, "Tayyip Erdoğan'ın çıkmasını millet içine sindiremez. Uzlaşmak zorundasın. ABD ve Barzani ile değil milletle uzlaşmalısın" diye konuştu.

Türk halkının Başbakan Erdoğan'dan giderek kuşku duymaya başladığını ileri süren Sezer, Erdoğan'ın da kendisinden kuşku duymaya başladığını kaydetti. Konuşması sık sık "Türkiye laiktir laik kalacak", "Ecevit seninle gurur duyuyor" sloganları ile kesilen Sezer şöyle dedi:

"Bu meydanın öteki ucunda Çankaya var. Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya'sı var. Oraya tırmanmak için beş yüz metre ötemizdeki Başkomutan Gazi Mustafa Kemal heykelinin önünden geçilir. Sayın Başbakan O Başkomutan'ın dizlerinin dibi yerine başka dizlerin önünde eğilerek çıkılmaz Sayın Başbakan. Atatürk'e bağlılığını Atatürk'ün Cumhuriyetine O'nun emanetine O'nun ilkelerine saygını bir türlü gösteremedin Sayın Başbakan."

"BIRAK KÖŞKE ÇIKMAYI, KALDIRIMINDAN BİLE GEÇEMEZSİN"

Başbakan Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasının bir yana, karşı kaldırımlarından bile geçemeyeceğini öne süren Sezer, şöyle devam etti:

"Peki Çankaya Köşkü'nde nasıl oturacaksın? Oturamayacaksın. Oranın havası seni çarpar. Seni yere çarpan o akıllı, o onurlu at gibi yere çarpar. Sen çarpılmamak için çırpınıyorsun . Yere çalınmamak için çabalıyorsun. Çünkü Türk milleti seni yere çalacak. O kurban olduğunu reklam ettiğin ay yıldızlı bayrak seni çarpacak."

BALON PATLATTI

Miting alanını süsleyen ve üzerinde Başbakan Erdoğan'ın karikatürünün yer aldığı turuncu renkteki balonlardan bir tanesini patlatan Sezer, Bitlis'ten gelen katılımcıların verdiği bir notu okudu. Notta, "AKP'ye 3 milletvekili verdik ama 27 şehidimiz oldu" yazdığını söyleyen Sezer, "Başbakan şehitlerimize kelle dedi. Şehitlerimize kelle diyen bir başbakana ne denir? Dense dense pişmiş kelle denir" dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR

Mitingin düzenlendiği Sıhhiye'ye sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar akın etti. 50 ile 100 bin kişinin katıldığı ifade edilen alanda, "Hepimiz Açız", "Hepimiz Yoksuluz", "Hepimiz Kayıbız", "Hepimiz Borçluyuz", "Hepimiz Açız" yazan dövizlerin yanı sıra, "Baykal sen hep öyle kal", "Baykal umudun tükendiği yerdir" pankartları dikkat çekti.

Mitinge, DSP il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra Cumhuriyetçi Kadın Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de destek verdi.

Manisa'nın Salihli ilçesinin Kabazlı köyü sakinleri de köylerinin çöp alanı yapılmak istendiğini belirterek, ellerindeki süpürgeler ve günlük kıyafetleriyle mitingde hoş bir görüntü oluşturdu. Köylüler, "Çöpe Hayır" pankartı da taşıdı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title