Haberler

DSP Lideri Sezer'den "Cumhurbaşkanlığı" Açıklaması

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Yeni Cumhurbaşkanını Yeni Meclisin Seçmesi Gerektiğini Belirterek, "Bu Konuda İsterlerse AKP ve CHP Gerekli Yasa veya Anayasa Değişikliğini Bir Günde Gerçekleştirebilirler" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yeni Cumhurbaşkanını yeni meclisin seçmesi gerektiğini belirterek, "Bu konuda isterlerse AKP ve CHP gerekli yasa veya Anayasa değişikliğini bir günde gerçekleştirebilirler" dedi.

Sezer, bu yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sezer, Türkiye'nin, ekonomide, dış politikada, ulusal konularda önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, bu sorunları yaratan bir iktidar partisi ve bu sorunların çıkmasına engel olamayan bir ana muhalefet partisi olduğunu savundu. Her iki partinin bugüne kadar mecliste el ele verip çeşitli olumsuzluklara birlikte imza attıklarının görüldüğünü ifade eden Sezer, "Bunların en önemlilerinden biri, seçilme yeterliliği bulunmayan Erdoğan'ın kişiye özel yasa ve Anayasa değişikliği yapılarak milletvekili seçtirilmesi ve Başbakan yapılmasıdır" dedi.

Bu ikili yapının Türkiye'de sürmesini siyasete dayatmaya çalışanlar olduğunu, ama Türkiye'de en çok dolaşan ve vatandaşlarla birlikte olan biri olarak, halkın bugünkü iktidardan ümidini kestiğini ve muhalefeti tümüyle yok saydığını gördüğünü belirten Sezer, "Parlamento'daki ikili yapı, şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yeni bir tezgah içinde gözükmektedir. Sayın Baykal, Sayın Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı konusunda şiddetle tahrik ediyor, ama Cumhurbaşkanlığını önleme konusunda başka bir şey yapmıyor. Baykal'ın, 'Erdoğan nasıl Başbakan olduysa, öyle Cumhurbaşkanı olacak' şeklindeki sözleri, herhalde aslında 'Erdoğan'ı nasıl Başbakan yaptıysam, öyle de Cumhurbaşkanı yapacağım' anlamına geliyor" dedi.

Sezer, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda doğru olanın, genel seçimin öne alınarak Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce veya Cumhurbaşkanlığı seçiminin geciktirilerek genel seçimden sonra yapılması, böylece yeni Cumhurbaşkanını yeni meclisin seçmesinin sağlanması olduğunu ifade etti. Bu konuda isterlerse AK Parti ve CHP'nin gerekli yasa veya Anayasa değişikliğini bir günde gerçekleştirebileceğini ifade eden Sezer, "Bu durum imkansız gibi gözükse de, inanıyorum ki toplumun bu yöndeki istek ve duyarlılığının ısrarla dile getirilmesi halinde her iki parti de daha fazla dayatmayı göze alamayacaklardır. Toplumun baskısı, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda dayatmaları önleyebilir. Öyleyse, toplumun duyarlılığını sağduyulu bir şekilde ve demokratik kanallardan yansıtmak gerekiyor. DSP olarak biz demokratik tepkimizi toplumla birlikte ortaya koyacak bir ortamı yaratacağımıza inanıyoruz" dedi.

(MÜG-MAY-MB-MB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title