Haberler

DSP Lideri Sezer'den Baykal'a "Görüşelim" Çağrısı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Solda İşbirliği İçin CHP ile Görüşmeye Hazır Olduklarını Belirtti. Baykal'ın Solda İşbirliği İçin Gündeme Getirdiği Tek Çatı Önerisine Karşı Çıkan Sezer, SHP ile CHP'nin Tek Çatı Altında Birleşmesinin "Hüsranla" Sonuçlandığını Hatırlattı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, solda işbirliği için CHP ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Baykal'ın solda işbirliği için gündeme getirdiği tek çatı önerisine karşı çıkan Sezer, SHP ile CHP'nin tek çatı altında birleşmesinin "hüsranla" sonuçlandığını hatırlattı. Sezer, seçimlere CHP ve DSP'nin birlikte girmesi gerektiğini savundu. Sezer, CHP lideri Baykal'la görüşeceklerini de söyledi.

Sezer, NTV'nin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin son dört buçuk yılda çok kötü idare edildiğini ileri süren Sezer, "Türkiye büyük tehditler altına sokuldu. Bu nedenle güçlü bir yapıyı ortaya koyma konusunda güç birliğini hayata geçirmek önerisi, isteği, vatandaşlarımızın son derecede yerinde haklı bir çağrısı. Buna siyasetçilerin, kulak tıkaması söz konusu değil" dedi.

"Hiçbir şey Çağlayan mitinginden sonra eskisi gibi olmayacak" diyen Sezer, solda birleşme ve ittifak tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, tek çatı önerisine karşı çıkan Sezer, önerinin yeni olmadığını ifade etti. "Sosyolojik gerçekleri" yansıtıp yansıtmadığının iyi araştırılması gerektiğini ifade ettiği öneri için Sezer, "Bence yapılması gereken karşılıklı özveriye dayalı iyi niyete dayalı bir birlikteliği oluşturacak sağlıklı ilişkileri kurmak. Tek taraflı benim yolum budur, bunu söylüyorum gelen gelir demek kabul edilebilir bir durum değil" diye konuştu.

"Selin önünden kütük kapma yarışı içinde olmamalıyız" diyen Sezer, nasıl bir formül üzerinde çalışılması gerektiğine ilişkin soruya, "Konuştuğumuzda formül bulunur. Biz buna açığız. Formül, CHP ve DSP'nin birlikte seçime girmesidir. Biz bu arada 10 Aralık Hareketi ile SHP ile görüşmeler yapıyoruz ve son derecede olumlu bir noktadayız. Bu olumlu noktayı da CHP ile birlikte seçime gidebileceğimiz bir noktaya taşıyabilirsek dün Çağlayan'da verilen mesajı almış olduğumuzu göstermiş oluruz. Bir partinin diğerlerini yok etmesi, yutması şeklindeki bir formülden ziyade birlikte seçime girmeliyiz, birlikte seçime girmenin formülünü bulmalıyız" karşılığını verdi.

Bu konuda tartışılacak bir çok formülün bulunduğunu ifade eden Sezer, şöyle devam etti:

"Formül çok kolay bulunur. Formül, tek listelerden seçim olabilir, siyasi kurumsal kimliklere saygı duymak koşuluyla, belli bölgelerde DSP'nin belli bölgelerde CHP'nin seçime girmesi formülü olabilir. Her iki listede de iki partiden fermuar dedikleri, merdiven dedikleri yöntemle, bir DSP'den bir CHP'den olabilir. Toplumda aslında sinerji yaratılmış olabilir. Bu formüler geçersiz denirse yüzde 10 barajı nedeniyle şunu da söyleyeyim bir koalisyon ön protokolü yaparız. Ön protokolde şu söylenir, 'Biz seçim sonrası CHP, DSP ve diğer unsurlarla birlikte koalisyon yapmak istiyoruz. Ortak bir programda buluşturup ön koalisyon protokolü yapabilirsek toplumda yine büyük bir sinerji yaratılacaktır. Seçim sonrası da olsa birlikte olacağımızı söylersek olağanüstü bir sinerji yaratılacak bunu seçim öncesi söylemek, seçim öncesi birlikteliği formüle edip vatandaşımıza açıklamamız son derecede önemli. Bunu yapabileceğimize inanıyorum."

"TABANDA SEVİŞMEK KADARÂ…"

CHP tabanı ile sorunları bulunmadığını ifade eden Sezer'e, "Tabanda sevişmek kadar tavanda da anlaşmak önemli" hatırlatması yapıldı. Sezer, bunun üzerine, "Tavanda da sorunumuz olmaz. Tavanı ile de sorunumuz yok, kimseyle de sorunumuz yok yanlış anlaşılmasın" karşılığını verdi.

BAYKAL'LA GÖRÜŞMEMİZ ÖNEMLİ

Sezer, "CHP'nin size doğru bir adım atmasını bekleyecek misiniz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Hayır biz hiç beklemedik, şimdi de beklemeyeceğiz. Sayın Baykal'la CHP yöneticileri ile görüşmek çok önemli, görüşmeliyiz görüşeceğiz. Onun için adım atacağız. Bugün sivil toplum harekete geçti ama biz bu konudaki çalışmalarımızı bir yıldır sürdürüyoruz." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title