Haberler

DSP Lideri Sezer: "Davanın Selameti Açısından İstifa Etmeleri Uygun Olurdu"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Parti Kapatılmasıyla İlgili İddianamede Başbakan'a ve Bazı Bakanlara Siyasi Yasak İsteniyor. Bu Durumda Avrupa'nın Hangi Ülkesinde O Başbakan, O Bakan Görevinde Kalmaya Devam Eder? Davanın Selameti Açısından İstifa Etmeleri Uygun Olurdu" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP'nin Türkiye'yi gerdiğini, Türkiye'yi bu aşamaya getirmeye de kimsenin hakkı olmadığını belirtirken, "Parti kapatılmasıyla ilgili iddianamede Başbakan'a ve bazı bakanlara siyasi yasak isteniyor. Bu durumda Avrupa'nın hangi ülkesinde o başbakan, o bakan görevinde kalmaya devam eder? Davanın selameti açısından istifa etmeleri uygun olurdu" dedi.

Bir dizi temas için DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek, DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ile birlikte Brüksel'de bulunan DSP lideri Sezer, Alman Friedrich-Ebert Vakfı'nda "Türkiye'deki mevcut siyasi durum" konulu bir konuşma yaptı.

Türkiye'de, ülkenin iç ve dış sorunlarını çözmekte başarısız olan iktidarın, puan toplamak hevesiyle, gündemi türban konusuna kilitlediğini anlatan Sezer, "Belki de "bu konu çözümsüz kalsın, oy toplamaya devam edelim' anlayışı var. Bu son derece tehlikeli bir yaklaşım. Aslında başörtüsü nedeniyle üniversitelerde okuyamayanların oranı yüzde 1. Tersinden bakarsanız ekonomi gibi diğer nedenlerle okuyamayanların oranı yüzde 99" diye konuştu.

Sezer, türbanla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları bulunduğuna dikkat çektiği konuşmasında, "O yüzden konunun üstüne üstüne giderek toplumu gerginleştirmenin gereği yok'' dedi. Kendisinin, türbanla ilgili Anayasa değişikliği çalışması yapılırken, liderlerle görüştüğünü ve kutuplaşmanın durdurulmasını istediğini ancak istediği karşılığı bulamadığını anlatan Sezer, "Eğer o günkü girişimimiz karşılık bulsaydı, belki bugün bu noktaya gelinmezdi" görüşünü dile getirdi.

-"PARTİ KAPATILMASINDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Sezer, DSP'nin parti kapatılmasından hiçbir zaman memnuniyet duyacak bir yaklaşımda olmadığını kaydetti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Laikliğin savunucusuyum'' sözlerini anımsatarak, "O halde bunu kanıtlayıp toplumda gerilimi düşürecek şekilde hareket etmeli" dedi. Sezer şöyle konuştu:

"Ne yazık ki bu aşamaya gelinmiş olmasını hiç doğru bulmuyoruz. Aslolan, siyasetçiler olarak Türkiye'nin geleceğini karartmayacak duruş içinde olmaktır. Madem Brüksel'de, demokrasiyi içine sindirmiş insanlarla birlikteyiz, Türkiye'yi bu aşamaya getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Parti kapatılmasıyla ilgili iddianamede Başbakan'a, bazı bakanlara siyasi yasak isteniyor. Bu durumda Avrupa'nın hangi ülkesinde o başbakan, bakan görevinde kalmaya devam eder? Davanın selameti açısından istifa etmeleri uygun olurdu." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title