Haberler

DSP Lideri Sezer: "Başbakan'ın 'Barzani ile Görüşürüz' Demesi Türkiye'nin Elini Zayıflattı"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Barzani ile Görüşürüz" Sözlerine Tepki Göstererek, "Başbakan Bir Yerden Bir Yere Giderken Uçakta Aklına Geleni Söyleyiveriyor. Türkiye'nin Politikası da Bu Oluyor" Dedi. Sezer, Erdoğan'ın Sözünün Türkiye'nin Elini Zayıflattığını Belirtti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Barzani ile görüşürüz" sözlerine tepki göstererek, "Başbakan bir yerden bir yere giderken uçakta aklına geleni söyleyiveriyor. Türkiye'nin politikası da bu oluyor" dedi. Sezer, Erdoğan'ın sözünün Türkiye'nin elini zayıflattığını belirtti.

DSP tarafından 25 Şubat'ta düzenlenecek olan "Zenginlikte Sosyal Adalet için Emek Kurultayı"nın hazırlıkları için Kızılcahamam Patalya Otel'de düzenlenen Hazırlık Konferansı başladı.

Konferansta konuşan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'de aş ve iş sorununun büyük boyutlara ulaştığını söyledi. Emekle sermayeyi birbirinin tamamlayıcısı olarak gördüklerini belirten Sezer, "Sosyal politikalarla desteklenmeyen kalkınma hamleleri başarısız olmaya mahkûmdur" dedi.

Başbakan'ın Afrika'daki açları ziyaret etmesinin önemli olduğunu belirten Sezer, "Başbakan, Türkiye'deki açlığa ve yoksulluğa da gözlerini kapatmamalı" diye konuştu.

BAŞBAKAN AKLINA GELENİ SÖYLÜYOR

Sezer, Konferans öncesinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir soruya karşılık Kuzey Irak'ta önemli gelişmeler olduğunu, bu gelişmelerin 2007 yılında Türkiye'yi ve bölgeyi rahatsız edecek bir noktaya taşınabileceğini ifade eden Sezer sözlerini şöyle sürdürdü:

"2007 yılında yapılması öngörülen Kerkük'le ilgili referandum öncesi şimdi Başbakanımızın 'Gerekiyorsa, Barzani ile görüşürüz' demesi, açıkçası Türkiye'nin elini zayıflatmıştır. Çünkü Barzani bir süredir açıkça Türkiye'yi tehdit eder bir tutum içerisinde. Barzani ve ona bağlı güçler Kerkük'ün nüfus yapısını değiştirecek girişimleri uzun süredir, işgalden beri sürdürüyorlar."

GENEL KURMAY BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Sezer, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'deki açıklamaları ile ilgili olarak da, "Benim bir şey söylemem doğru olmaz. Her Türk vatandaşının duyarlılıklarını, fikirlerini söyleme özgürlüğü olduğu bir ortamda en önemli kurumlarımızdan birinin başındaki kişi olarak, terörle de emrindeki kişilerin şehit edildiği belli olduğuna göre herhalde konuşmak hakkıdır, diye düşünüyorum. Ama benim muhatabım Başbakan'dır. Başbakan baştan beri dış politikada yanlış adımlar atıyor ve Türkiye'yi sonu belirsiz bir karanlığa sürüklüyor" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title