Haberler

DSP Lideri Sezer Aşure Gününde

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Akkav Vakfı, Aydos Dernekleri Federasyonu ve Cem Vakfı Ankara Şubesi Tarafından Düzenlenen Aşure Günü'ne Katıldı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Akkav Vakfı, Aydos Dernekleri Federasyonu ve Cem Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Aşure Günü'ne katıldı. Sezer, "Önceleri bir arada, huzur içinde yaşayan insanları şimdi Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımı yaparak çatışmaya sürüklemeye çalışıyorlar ama Alevi-Sünni, Sünni-Alevi karşı karşıya değildir" dedi.

Akkav Vakfı, Cem Vakfı ve Aydos Dernekler Federasyonu'nun her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Aşure Günü, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Aşure Günü, etkinliği siyasileri de bir araya getirdi. Aralarında DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyol, CHP Milletvekilleri Zekeriya Akıncı, Bayram Meral, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve Divriği Vakfı Başkanı Arif Ali Atay'ın da yer aldığı birçok konuk aşure gününde hazır bulundu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Önceleri bir arada, huzur içinde yaşayan insanları şimdi Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımı yaparak çatışmaya sürüklemeye çalışıyorlar ama Alevi-Sünni, Sünni-Alevi karşı karşıya değildir. Cemevleri de caminin karşısında değildir. Alevi de bizim, Sünni de bizim, Türk de bizim, Kürt de bizim" dedi. Sezer konuşmasında hükümeti de eleştirerek, yargı kurumlarını, Cumhuriyet kurumlarını karşı karşıya getirmek isteyenlerin olduğunu öne sürdü.

Sezer'in konuşmasının ardından geleneksel olarak dua okunup aşure dağıtıldı. CHP Parti Meclis Üyesi Faruk Demir de türküleriyle aşure etkinliğine renk kattı. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title