Haberler

DSP Lideri : AKP'yi Meydanlar Terbiye Ediyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP'nin 8 Nisan'da Meydanlara Çıkmasının ve Dün Ankara'da Gerçekleştirilen 'Cumhuriyet Mitingi'nin AKP'nin Yüreğine Korku Düşürdüğünü Savundu.

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP'nin 8 Nisan'da meydanlara çıkmasının ve dün Ankara'da gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi"nin AKP'nin yüreğine korku düşürdüğünü savunarak, "Bunları meydanlar terbiye ediyor. Siz bunu meydan dayağı olarak algılayabilirsiniz ama ben meydan terbiyesi diyorum" dedi.

-Sezer, CHP lideri Deniz Baykal'ın Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini önlemek için sine-i millete dönme önerisi yaptığını ancak sonra bundan vazgeçtiğini hatırlatarak, "Baykal 'Birileri bunun aday olmasını engellesin' diyor. Kim engellesin, asker mi Baykal? Sen necisin orada? Bu millet sana yüzde 19 oy verdi. Sen ne yapıyorsun, ne işe yarıyorsun orada? Sen sadece tatlı su solcususun, otur köşende" diye konuştu.

İSTANBUL(ANKA)– Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP'nin 8 Nisan'da meydanlara çıkmasının ve dün Ankara'da gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi"nin AKP'nin yüreğine korku düşürdüğünü savunarak, "Bunları meydanlar terbiye ediyor. Siz bunu meydan dayağı olarak algılayabilirsiniz ama ben meydan terbiyesi diyorum" dedi.

Zeki Sezer, Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DSP İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, DSP iktidara geldiği zaman "yolsuzluklardan, hırsızlıklardan ve Atatürk'ün yoluna verdiği zarardan ötürü" AKP'den hesap soracaklarını söyledi.

"BAŞBAKAN'IN YÜREĞİNE KORKU DÜŞTÜ"

DSP'nin 8 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirdiği mitingin ardından, dün de yüz binlerce insanın Anıtkabir'e yürüdüğünü hatırlatan Sezer, "Ne zaman televizyonu açsam Bülent Arınç, DSP mitingini övüyor. Başbakan da dünkü miting için olumlu şeyler söylemiş. Bu da yüreğine korku düştüğünün göstergesidir. Bunları meydanlar terbiye ediyor. Siz bunu meydan dayağı olarak algılayabilirsiniz ama ben meydan terbiyesi diyorum" diye konuştu.

"BAŞBAKAN'I ENGELLEYECEK HALK MEYDANLARA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Dün Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı dileyen Sezer, ölüme çare olmadığını ancak trafikteki bozuk sisteme çare bulunabileceğini ifade etti. DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan'ın milletvekilliği döneminde trafik sorununa ilişkin bir rapor hazırladığını ancak Başbakan Erdoğan'ın bu rapordan yararlanarak trafik sorunun çözecek girişimde bulunmadığını söyleyen Sezer, "Başbakan çözüm için adım atmadı. Atatürk'ün koltuğuna göz dikti. Çankaya'ya adım atmak istiyor. Onu engelleyecek halk da meydanlara çıkmaya başladı" dedi.

"SORUNLAR DEMOKRASİ İÇİNDE AŞILMAK ZORUNDA"

Sezer, Başbakan Erdoğan'ın sahip olduğu zihniyetin üç dönemdir İstanbul'u yönettiğini ve kenti yaşanmaz hale getirdiğini savunarak, merkezi yönetimdeki AKP'nin de Türkiye'yi yaşanmaz hale getirdiğini, milyonlarca insanın bu nedenlerle sokağa çıktığını ifade etti. Sezer, "4 yıldır milleti inleten sistemden, Cumhuriyet ilkelerinin geldiği noktadan kaygı duyan vatandaşlar, bunu yaratan Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na çıkacağı kaygısını yaşıyor. Büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Bu sorunlar demokrasi içinde, siyasetle aşılmak zorunda" değerlendirmesinde bulundu.

"BAYKAL TATLI SU SOLCUSU"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Sezer, CHP'nin Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini önlemek için sine-i millete gidilmesi gerektiğini ifade ettiğini, ancak bunu TÜSİAD'a sorduğunda "ağzının payını aldığını" ve bundan vazgeçtiğini söyledi. Sezer, şöyle konuştu:

"Baykal 'Birileri bunun aday olmasını engellesin' diyor. Kim engellesin, asker mi Baykal? Sen necisin orada? Bu millet sana yüzde 19 oy verdi. Sen ne yapıyorsun, ne işe yarıyorsun orada? Sen sadece tatlı su solcususun, otur köşende. Bu tür tehlikeler siyasetle, demokrasi ile engellenir."

"BAYKAL SOLA GEL, YOLA GEL"

Sezer, CHP liderinin dün gerçekleştirilen mitinge ilişkin olarak "Biz düzenlemedik" açıklaması yapmasını da eleştirerek, "Kıyıdan köşeden yan çizmeye çalışıyor. Biz siyaset olarak elimizi taşın altına koyduk. Ama Sayın Baykal, baktı orada güzel bir topluluk var, son anda kalktı geldi. Bunun devamını da getirsin. Sağa sağa gitmek değil, sola gelsin, yola gelsin" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title