Haberler

DSP'li Aksakal: Üniversitelere Girişte Zorunlu Bağış Haksızlıktır

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Bazı Üniversitelerde Öğrencilerden, Harçların Dışında "Bağış' Adı Altında da Para İstendiğini İleri Sürerek, "Bu Çok Büyük Bir Haksızlıktır, İnsafsızlıktır" Dedi.

-DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, bazı üniversitelerde öğrencilerden, harçların dışında "bağış' adı altında da para istendiğini ileri sürerek, "Bu çok büyük bir haksızlıktır, insafsızlıktır" dedi.

ANKARA (ANKA) DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, bazı üniversitelerde öğrencilerden, harçların dışında "bağış' adı altında da para istendiğini ileri sürerek "Bu çok büyük bir haksızlıktır, insafsızlıktır" dedi.

Aksakal, üniversitelerde "bağış' adı altında para istenmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde kayıtların Eylül ayında başlayacağını hatırlatarak şöyle dedi:

"Şimdiye kadar çocuklarının üniversiteye girip-giremeyeceği kaygısını taşıyan velilerimiz, şimdi de üniversiteye girmeye hak kazanan çocuklarının okul masraflarının altından nasıl kalkacağını kara kara düşünmeye başlamıştır. Çünkü Hükümet'in öğrenci harçlarına yaptığı zamlar yetmezmiş gibi şimdi bazı üniversitelerde "bağış' adı altında para toplanmaya başlanmıştır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, buna örnektir. Bu üniversiteye kayıt koşullarını öğrenmek üzere giden öğrencilerden "bağış' adı altında para ödemeleri istenmiştir. Bu çok büyük bir haksızlıktır, insafsızlıktır.

Ülkenin içine sürüklendiği bu ekonomik kriz ortamında insanlar günlük geçimlerini nasıl sağlayacaklarının hesabını yaparken, "bağış' adı altında para istenmesi izah edemez."

-YÖK'ÜN GENELGESİ-

Bu durumun YÖK Başkanlığı tarafından gönderilen bir uyarı genelgesiyle de teyit edildiğini ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan imzasıyla yayınlanan 24.08.2009 tarihli genelgede "yapılmakta olan yeni öğrenci kayıtları sırasında öğrenim katkı bedeli haricinde çeşitli adlar altında ücret talep edildiği anlaşılmıştır' denilmektedir.

Genelge ile üniversite rektörlerine "kayıt için öğrencilerden her ne ad altında olursa olsun mevzuat dayanakları olmayan hiçbir ücretin istenmemesi' yönünde talimat verilmiştir."

Aksakal, geçim sıkıntısının had safhada olduğu, işsizliğin bir kabus gibi çöktüğü ortamda üniversitelerin bu uyarıyı dikkate almasını dilediklerini belirterek, parti olarak eğitim-öğretim hakkını ortadan kaldıracak nitelikteki kanunsuz uygulamaların takipçisi olacaklarını bildirdi. (ANKA)

(HF/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title