Haberler

DSP Genel Başkanı Türker: CHP İçin Feragat Ettik

Güncelleme:

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, bazılarının yerel seçimde CHP'yi desteklemelerini istediğini belirtti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, bazılarının yerel seçimde CHP'yi desteklemelerini istediğini belirterek, "Daha önce CHP için feragat ettik ve seçimlerde onlara destek olduk. Bu kez CHP, bizim lehimize vazgeçsin" dedi.

Türker, partisince Uşak'ta düzenlenen belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında, seçimlerin, DSP için yeniden uyanış günü olduğunu söyledi.

"Atatürk milliyetçiliği"nin yok edilmeye çalışıldığını iddia eden Türker, şöyle konuştu:

"Bizim dışımızda herkes buna seyirci kalıyor. Andımız kaldırıldı, Meclis'te bir olay yok. Biz parlamentoda olsak, buna izin vermezdik, onları uyutmazdık. (Ben Atatürkçüyüm) diyenler, Meclis'te bunu yapmıyor. Oylarınızı verirken, bölmeyin. Bize (Yerel seçimde CHP'ye oy verin, kazansın) diyorlar. Daha önce CHP için feragat ettik ve seçimlerde onlara destek olduk. Bu kez CHP, bizim lehimize vazgeçsin. Bu seçimde, 81 ilde adaylarımızla seçime gireceğiz."

CHP'nin iktidar olmak istemediğini, yerel seçimlerde de aynı tavrını sürdürdüğünü ileri süren Türker, "CHP'nin seçim bildirgesinin 35. maddesinde (Dersim'le yüzleşeceğiz) deniyor. Dersim, emperyalistlerin Atatürk'ü soykırımcı ilan etmek için kullandıkları bir araçtır. Atatürkçü olmanın gereği, Atatürkçü düşünceye sahip çıkmaktır. Atatürk'te birleşmenin tek adresi, DSP'dir" diye konuştu.

Masum Türker, ayrıca Uşak Şehit Aileleri Derneğini ziyaret edip, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Masum Türker Uşak Dsp Politika Güncel Haberler

title