Haberler

DSP Genel Başkanı Sezer, Salihli'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Siyasetin Bir Rant Aracı Değil, Hizmet Aracı Olduğunu Belirterek, "Siyaset Bilimle Gerçekleşmeli, Kısır Çekişme ile Bir Yere Varamayız" Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, siyasetin bir rant aracı değil, hizmet aracı olduğunu belirterek, "Siyaset bilimle gerçekleşmeli, kısır çekişme ile bir yere varamayız" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Yaş Üzüm Üretimi ve Pazarlama Sorunları' konulu panele katılmak üzere Manisa'nın Salihli ilçesine geldi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes toplantı salonunda DSP Salihli İlçe Örgütü ve Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) katkıları ile düzenlenen "Yaş Üzüm Üretimi ve Pazarlama Sorunları" panelde çeşitli sorunlar masaya yatırıldı. Panele DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Harun Öztürk, Recai Bigrül, Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Manisa Eski Milletvekili İsmail Bozdağ ile Parti Meclis Üyesi Faruk Türkoğlu, İl Başkanı Sefa Dağlı, İlçe Başkanı Metin Çakıcı ile partililer katıldı. Kabazlı Köylüleri de ellerinde süpürge ve pankartlarla panele renk kattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından panelin açılış konuşmasını DSP Genel Başkanı Zeki Sezer yaptı. Sezer, "Salihli'de çiftçilerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Bir dönem 'tarım önemli değil sanayiye yönelelim' diyenler vardı. Bugün tarım vazgeçilmez konuma geldi. Yani sanayiden de tarımdan da vazgeçemeyiz. ABD, çiftçisini her yıl 50 milyar dolar ayırarak destekliyor. Bizde ise bu rakam 4.5 milyar dolar. Bu küçük rakam bile ABD ve AB'ye fazla geliyor. 'Desteklemeleri daha da azaltın' diyorlar" dedi.

Tarımın yeniden büyük bir konu olarak ele alınması gerektiğini belirten Sezer, "Bir reform yapmalıyız. Geleceğimizi de yakından ilgilendiren tarım için ciddi anlamda projeler üretilip kaynaklar ayırmalıyız. Siyaset bir rant aracı değil, hizmet aracı olmalı. Ve bilimle buluşmalıdır. Topraklarımızı koruyamıyoruz. Üretimi de yeterli yapamıyoruz. Dünya'nın en güzel toprakları altında yeterince üretemediğimiz için mısır, buğday ve pamuk başta olmak üzere bir çok ürünü ithal etmek zorunda kalıyoruz. Düne kadar dünyada buğday üretiminde kendi kendimize yeten 7 ülkeden biri iken bugün ithal aşamasına geldik. Ekim yapılan topraklarımız sürekli azalıyor ve bilinçli olarak daraltılıyor. Bu nedenle siyaset bilimle gerçekleşmeli. Kısır çekişmelerle hiçbir yere varamayız. Ülkede eğitimden üretime kadar bir çok alanda sıkıntı yaşanırken, biz başka konular üzerinde duruyoruz. Oysa bu topraklar üzerinde bilinçli ve projeli üretim yapsaydık bugün Avrupa Birliği ve ABD'den daha iyi konumda olurduk. Sorunları aşmak için kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyaç vardır. Sosyal adalet kavramı da çok önemli. Bunu zenginleştirmeliyiz. Zenginleştirirken de üretimi arttırmamız gerekiyor. Bugün ne acıdır ki 38 milyar dolar cari açık veriyoruz. Bizim için sosyal adalet çok önemlidir. DSP olarak sosyal adalete çok büyük bir önem veriyoruz. Çünkü sosyal adalet adına çıkarılan hemen hemen her türlü yasanın altında Ecevit'in imzası var. Burada üzümle ilgili sorunları tartışacağız. Üzümcülerin dertlerini dinleyip, onların dertlerine ortak olmaya çalışacağız. Onun için üzümle ilgili panel verecek olan arkadaşlarımızı dinleyip sizlerden gelecek soruları birlikte cevaplandıracağız" ifadelerini kullandı.

Sezer'in açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelistler Dr. Necat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ali Gülçubuk ve Yrd. Doç. Dr. Murat Koçtürk, "Yaş Üzüm Üretimi ve Pazarlama Sorunları" konusunda bilgi verdiler. Panelistler Ege Bölgesi'nde genel olarak kuru üzüm üretiminin yapıldığını vurgulayarak, son yıllarda kuru üzüm ve yaş üzümde birlikte ihracat edilmeye başlandığını, ancak özellikle yaş üzümde talep artışı söz konusu olduğunu belirtti. Türkiye'de yeterli miktarda üzüm üretimi yapılamadığını belirten panelistler, sorunların yaşandığını bu sorunları aşmak için sofralık üzüm üretiminde çeşitlendirmeye gidilmesi gerektiğini belirti.

(ES-YK-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title