Haberler

DSP Genel Başkanı Sezer, KKTC Başbakanı Soyer'le Görüştü

Çağdaş Özer Bildiriyor- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye ile KKTC arasında diyalogun önemine işaret etti.

Çağdaş Özer Bildiriyor- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye ile KKTC arasında diyalogun önemine işaret etti. Sezer, "tek devlet, tek millet" tartışmalarının pek çok insanın kafasında kaygı uyandırdığını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 34'ncü yıldönümü nedeniyle KKTC'de bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'le Başbakanlık Binası'nda görüştü. Sezer'e görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek ve Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı eşlik etti. Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sezer, zor bir süreçten geçildiğini ifade etti ve Türkiye ile KKTC arasındaki diyalogun önemine işaret etti.

Türkiye'de yaşanan siyasal olayların diğer konuları gölgede bıraktığını ifade eden Sezer, tek devlet tek millet tartışmalarının pek çok insanın kafasında soru işareti bıraktığını belirtti. Sezer, "Biz kendi işlerimize fazla daldık. O arada diğer konuları sanki biraz ihmal mi ediyoruz kaygısına da katılıyoruz açıkçası. Kıbrıs konusu ve KKTC'nin yaşadığı sıkıntılar veya imkanlar konusu da bunlardan birisi. Son süreçte başlatılan görüşmelerin hangi noktaya gideceği konusu da tabi son derece önem kazanıyor" diye konuştu.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i KKTC'de görmekten mutlu olduklarını söyledi ve diyalogun önemine işaret etti. Kıbrıs sorununun Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye'nin ortak çıkarlarına dayanan geliştirilmesi ve sürekli takip edilmesi gereken bir sorun olduğunu ifade eden Soyer, şunları söyledi:

"Bu ulusal bir sorundur. Bu bakımdan bu diyalogu hep birlikte sürdürmemizde büyük fayda olacaktır. Bizim için önemli olan iki bölge iki eşit halk bu iki eşit halkın kendi kendini yönetme hakkını kendi içerisinde taşıyacağı kendi devletine sahip olacağını ve eşit ortak egemenliğe sahip bir ortak idarenin çatısı altında barış içerisinde yaşayacağı Türkiye'nin garantörlüğüne dayalı bir çözüm. Bu ortak egemenlik kendi içerisinde elbette uluslar arası arenada tek temsiliyete sahip olacak. Kendi içerisinde böyle bir pozisyonu taşıyacak. Buna herkes gibi büyük titizlik gösteriyoruz. Önemli olan bunun temelini oluşturan iki kurucu devletin eşit statüde olmasıdır. Kıbrıs Türk devletinin kendi kendini yönetme hakkını eşit statüde bulunabilmesidir. Bunu birlikte ileriye götürmek daha iyi şartlara ulaşmamız gerekir." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title