Haberler

DSP Genel Başkanı Sezer Giresun'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Eleştirerek, "ya Sola Gel ya Yola Gel" Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Ya sola gel ya yola gel" dedi.

Partisinin Giresun İl Kongresi'nde konuşan Sezer, solun sıkıntılı ve zor bir süreçten geçtiğini ve CHP Genel Başkanı Baykal'ın soldan uzaklaştığını kaydederek, "Birileri tutturdu, 'Ben sağa gideceğim' diye. Yolunuz açık olsun demeye de dilimiz varmıyor. O zaman ne diyoruz, 'Ya yola gel ya sola gel' diyoruz" diye konuştu.

Kendi çağrısının, dostane olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Sezer, "Bunu söylerken, toplumun sağa itilmiş kesimlerini, sağa oy vermeye kendisini mecbur hissetmiş olan kesimlerini de kucaklayabilecek, yaşam koşulları ve gereği aslında solda olması gereken ama bugün sağa yelken açanlar tarafından solun yanlış tanıtılmasıyla, sağa oy vermeye kendini mahkum hisseden kesimleri de sonuna kadar kucaklayan bir DSP Genel Başkanı olarak söylüyorum. Bizim insanlarımız inançlarına bağlıdır. Kültürüne bağlıdır, geçmişiyle övünür ama çağdaşlıkta, geleceğe aydınlığa yürümekte de üstüne yoktur. Ama birileri biraz dinine bağlı insanları solcu olamaz diye değerlendirirse bu halka haksızlık eder. İnancına, kültürüne bağlı insanı başka bir yere itmekten başka bir işe yaramaz bu. Bu söylediklerimi yanlış anlamasınlar. Söylediklerim dost uyarısı, başkası söylemez. Gittiği yere kadar gitsin der de, biz dost olarak yola gel, sola gel diyoruz" şeklinde konuştu.

Sezer, konuşmasının ardından karayolu ile Trabzon'a gitti.

(AÇ-ÖS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title