Haberler

DSP Genel Başkanı Aksakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı Açıklaması

Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Aksakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Dünyanın bugün geldiği noktada, insanlığın ve doğanın tek ihtiyacının insanca ve hakça bir yaşam olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirten Aksakal, bunun da ancak bilimin öncülüğünde demokrasi gücü ile mümkün olabileceğine işaret etti.

Üç kıtada 620 yıl hüküm sürmüş büyük bir imparatorluğun bu iki önemli gücü hakim kılamaması, üretim sistemlerini geliştirememesi, bilime ve teknolojiye mesafeli olması nedeniyle topraklarının tümünü kaybetmeyle karşı karşıya kaldığını aktaran Aksakal, Türk milletinin bağrından ve o günkü yönetimin içinden çıkan Mustafa Kemal'in, makus talihi kırarak büyük bir kurtuluş savaşının sonrasında yeni bir devlet kurarak, cumhuriyeti ilan ettiğini hatırlattı.

Cumhuriyetin 97'nci yılını kutlayan Aksakal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin, yüz yıllık heveslerle yeniden emperyalist güçlerin hallerini süslediği bugünlerde, Milli Mücadele'nin, laik demokratik cumhuriyetin değeri ve önemi bir kez daha kendisini hissettirmektedir. Bir olmak, birlik olmak, yurdumuzu dört koldan kıskaca almak isteyen emperyalist planları bozmak, bu topraklar üzerinde yaşayan, bu toprakları kendisine vatan sayan her yurttaşın birinci ödevidir.

Cumhuriyetin ilan edildiği bu kutlu günde, yaşamını hiçe sayarak, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek zaferi içen, bu toprakların 97 yıldır vatan kalması uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, dünya durdukça Türk milleti var olacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Aksakal Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title