Haberler

DSP'den CHP ve Diğer Sol Partilere Davet

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve Eski Devlet Bakanı Masum Türker, Başta CHP Olmak Üzere Tüm Sol Partilerin Yerel Seçimlere DSP Çatısı Altında Girmesi Çağrısında Bulundu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve eski Devlet Bakanı Masum Türker, başta CHP olmak üzere tüm sol partilerin yerel seçimlere DSP çatısı altında girmesi çağrısında bulundu.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ile birlikte DSP Denizli İl Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Masum Türker, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Başta CHP olmak üzere soldaki tüm partileri DSP çatısı altında yerel seçimlere girmeye davet eden Türker, "Birlikten ve Türkiye'nin geleceğinden söz edenler, DSP'nin genel seçimlerde yaptığı özveriyi dikkate alarak bu sefer kendileri Türkiye'nin her yerinde bu özveriyi göstersin. Sol, demokrat, laik kesim DSP çatısı altında sosyal hukuk devleti yanında olan oyları birlikte toplayalım" dedi.

Yargıtay ve Danıştay tarafından yayınlanan bildirilere değinen ve destek veren Masum Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Yargıtay ve Danıştay'ın bu açıklamaları doğru, haklı ve tam zamanında yapılmıştır. Eğer Yargıtay'ın bu açıklaması olmasaydı, aynı gün yayınlanan AB raporunda Türkiye'deki yargı yerden yere vurulacaktı. Bu bildiri, yargı erkini baskı altına alan yapıya dur demiştir." Yargı erkinin yürütmenin işine karıştığını söylemenin mümkün olmadığını belirten DSP Genel Sekreteri Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu karşı çıkışı hem şu an yürütmenin emrine giren yasamaya bir hatırlatmada bulunmak hem de yürütmeye bu konularda dikkatli olması gerektiği konusunda karşılıklı yetki kullanımı bakımından sahama giriyorsun konusunda uyarıdır." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu konularda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı çağrının da önemli olduğunu belirten Masum Türker, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Bahçeli'nin bu çağrısını, Cumhurbaşkanının da tarafsız bir görünüm sergileyerek noter olmadığını hatırlatması olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı böyle zamanlarda cesaret gösterip risk almalıdır. Çünkü 3 kuvvetin temsilcilerini itidale davet etmesi gerekirdi. Ama bunlardan biri başbakan olduğu için sayın Bahçeli'nin bu konuyu hatırlattığını düşünüyorum. Bu çağrının ikinci temel nedeni ise, Cumhurbaşkanının kapatma davasında adı geçse bile, kendisi ile yakın olanlara seyirci kalmaması izlenimini vererek, toplumu ayrıştırmak isteyenlerinbu hevesini kursaklarında bırakmasına yol açması bakımındnan doğrudur. Bu tartışmaları sonlandırma yönündeki arayışları doğru buluyorum." (AV-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title