Haberler

DSP'den CHP ve Diğer Sol Partilere Davet

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve Eski Devlet Bakanı Masum Türker, Başta CHP Olmak Üzere Tüm Sol Partilerin Yerel Seçimlere DSP Çatısı Altında Girmesi Çağrısında Bulundu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve eski Devlet Bakanı Masum Türker, başta CHP olmak üzere tüm sol partilerin yerel seçimlere DSP çatısı altında girmesi çağrısında bulundu.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ile birlikte DSP Denizli İl Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Masum Türker, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Başta CHP olmak üzere soldaki tüm partileri DSP çatısı altında yerel seçimlere girmeye davet eden Türker, "Birlikten ve Türkiye'nin geleceğinden söz edenler, DSP'nin genel seçimlerde yaptığı özveriyi dikkate alarak bu sefer kendileri Türkiye'nin her yerinde bu özveriyi göstersin. Sol, demokrat, laik kesim DSP çatısı altında sosyal hukuk devleti yanında olan oyları birlikte toplayalım" dedi.

Yargıtay ve Danıştay tarafından yayınlanan bildirilere değinen ve destek veren Masum Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Yargıtay ve Danıştay'ın bu açıklamaları doğru, haklı ve tam zamanında yapılmıştır. Eğer Yargıtay'ın bu açıklaması olmasaydı, aynı gün yayınlanan AB raporunda Türkiye'deki yargı yerden yere vurulacaktı. Bu bildiri, yargı erkini baskı altına alan yapıya dur demiştir." Yargı erkinin yürütmenin işine karıştığını söylemenin mümkün olmadığını belirten DSP Genel Sekreteri Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu karşı çıkışı hem şu an yürütmenin emrine giren yasamaya bir hatırlatmada bulunmak hem de yürütmeye bu konularda dikkatli olması gerektiği konusunda karşılıklı yetki kullanımı bakımından sahama giriyorsun konusunda uyarıdır." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu konularda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı çağrının da önemli olduğunu belirten Masum Türker, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Bahçeli'nin bu çağrısını, Cumhurbaşkanının da tarafsız bir görünüm sergileyerek noter olmadığını hatırlatması olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı böyle zamanlarda cesaret gösterip risk almalıdır. Çünkü 3 kuvvetin temsilcilerini itidale davet etmesi gerekirdi. Ama bunlardan biri başbakan olduğu için sayın Bahçeli'nin bu konuyu hatırlattığını düşünüyorum. Bu çağrının ikinci temel nedeni ise, Cumhurbaşkanının kapatma davasında adı geçse bile, kendisi ile yakın olanlara seyirci kalmaması izlenimini vererek, toplumu ayrıştırmak isteyenlerinbu hevesini kursaklarında bırakmasına yol açması bakımındnan doğrudur. Bu tartışmaları sonlandırma yönündeki arayışları doğru buluyorum." (AV-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title